Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.11.15.

Magyarázkodás és mutogatás Momentum módra

Nem kezdte hitelesen az átláthatóságért is felelős tanácsnoki megbízatását Paróczai Anikó, hiszen megszavazta Lackner Csaba bizottsági alelnöki posztját, nem emelt szót a szintén gyanúba keveredő Kránitz Krisztián és Bán Zoltán ellen, és a jobboldali képviselők egyetlen kérdésére sem válaszolt a korrupciós botránnyal kapcsolatban.

undefined

Megszavazta Lackner Csaba (ex-MSZP) alelnöki megbízatását az új képviselő-testület alakuló ülésén Paróczai Anikó (Momentum), aki – közösségi oldalán közzétett szavai szerint – arra esküdött fel, hogy a következő öt évben a gyanúja se merüljön fel a Lackner-ügyhöz hasonló eseteknek. Kispest átláthatóságért és esélyegyenlőségért felelős tanácsnoka másnap azzal magyarázkodott, hogy ő bizony nem szeretné, ha Lackner bizottsági vezetőként dolgozna, és egyébként is téves volt a lista, amely a képviselő-testület elé került. Ez szép és jó, de ennél a napirendi pontnál hosszú vita robbant ki Lackner személye miatt, a jobboldali képviselők is kifejezték aggályukat, amelyeket Paróczai válasz nélkül hagyott, a korrupciós botránnyal kapcsolatban felé intézett kérdésekkel együtt. Egyébként amikor felszólalt, annyit mondott, hogy ő esélyegyenlőségért is felelős tanácsnok, és ezzel a témával kezd először foglalkozni, tematikus napot és workshop-okat szervez. Egy olyan korrupciós botrány kellős közepén, amely Gajda Péter (MSZP) polgármestert, a szintén MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné volt férjét és a kispesti vagyonkezelő szocialista igazgatóját, Kránitz Krisztiánt is korrupciógyanúba keverte. A korrupció ellen heves harcot hirdetőMomentum politikusaként… Paróczai Anikó legutóbbi bejegyzésében úgy fogalmazott, nem tűri, ha rajta számon kérik az elmúlt évek korrupciógyanús eseteit.

Erre válaszul közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) úgy reagált, hogy Paróczai Anikó nem csak egyetlen kérdésre sem válaszolt az alakuló ülésen, de nem támogatta a jobboldali képviselők arra irányuló javaslatát sem, hogy „ne pályázhasson olyan személy az önkormányzati cégek élére, akinek a neve elhangzott a korrupciós botrányban, vagy akinek regnálása idején büntetőeljárás indult az általa vezetett cégnél.” Ez pedig a jövőre mutat, hiszen Kránitz Krisztián jelenleg is a VAMÜSZ igazgatója, a Kispest köztisztaságáért is felelős Közpark Kft-t, ahol jelenleg 43,5 millió forintos sikkasztás gyanújával nyomoznak, továbbra is Bán Zoltán vezeti. De Paróczai Anikó az ülésen „nem emelt szót az ellen sem, hogy a képviselő-testületben ül Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő, akinek a férje érdekeltségébe tartozó cégek százmilliós, milliárdos nagyságrendben kapnak megbízásokat az önkormányzattól” – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella. „Nem túl hiteles kezdés. Olyan, mintha asszisztálna valamihez az átláthatóságért (is) felelős tanácsnok asszony. Amíg ezekkel a kérdésekkel nem néznek szembe, eleve elbukott a harcuk” – tette hozzá.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=