Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.10.08.

Családias hangulatban ünnepelték a Szőlőskert Református Óvodát

Hálaadó Istentisztelettel ünnepelték a Kispest-Központi Református Egyházközség Szőlőskert Református Óvodájának 5. születésnapját, amelyen Balog Zoltán nagytiszteletű lelkipásztor hirdetett igét, az óvodások pedig műsorral és ajándékkal készültek.

undefined

Családias légkör. Ez jellemzi leginkább az ötödik születésnapját ünneplő Kispest-Központi Református Egyházközség Szőlőskert Református Óvodáját, amelynek jubileumát Hálaadó Istentisztelettel ünnepelték vasárnap, amelyen Balog Zoltán lelkipásztor hirdetett igét.
Emiatt a családias hangulat miatt szeretnek az intézménybe járni a gyerekek, és hozzák ide szívesen a szülők is a kicsiket.

undefined

- A mi hitvallásunk az, hogy a gyermeknek a legjobb helye a családban van, és aki megérti az alapelvünket, az jön, és marad is. Az ünnepségünkön is látható volt, hogy mennyire fesztelenül énekeltek a gyerekek, mert biztonságban érzik magukat nálunk, velünk. Tudják, hogy az óvónénire vagy a dajkanénire ugyanúgy számíthatnak, mintha otthon lennének a szüleikkel – mondta el lapunknak Harkai Ferenc, a fenntartó egyházközség lelkipásztora, aki azt is elárulta, hogy az óvoda alapításának missziói célja volt, amelyet elértek. - Egyházközségünk már növekedett az óvoda megnyitása óta is. Jelenleg is az óvodának köszönhetően, több mint 70 kicsi gyermek nevelésével foglalkozunk. Az elmúlt öt évben bebizonyosodott, hogy a kisgyermekek hitre nevelését már kicsi korban el kell kezdeni. Az óvoda alapításánál is az volt az egyik célunk, hogy ebben az elidegenedő társadalomban meg tudjuk tartani a gyermekeket, akiknél meghatározó a korai időszak – tette hozzá Harkai Ferenc, aki szerint mindehhez elengedhetetlen az a családias légkör, amelyre a kezdetek óta törekednek. Emellett régóta szeretnék azt is elérni, hogy egy nagyobb épületbe költözhessenek. Jelenleg ugyanis a Gyülekezeti Házban működik az óvoda, és már kinőtték. Egy új épületben azonban kialakíthatnának egy nagy közösségi teret, különálló, igazi étkezőhelyiséget, és jó lenne nekik egy tornaszoba is. Most is megoldanak mindent, de sokkal inkább elférnének egy nagyobb óvodaépületben.  - Minden jogszabálynak megfelelünk, de ha több terünk lenne, még több csoda történhetne!

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=