Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2019.10.03.

Megújította a világításrendszert a Klebelsberg Központ az Eötvös iskolában

Az Eötvös József Általános Iskola teljes világításrendszere megújult, és már elkezdte a Vass Lajos Általános Iskola világításának korszerűsítését is a Klebelsberg Központ, miután Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok soron kívüli forrást kért a munkálatokra a szervezet elnökétől. Az iskola világítása már az önkormányzati fenntartás idején is nagyon korszerűtlen volt, de hiába kérték a szülők, az önkormányzat nem lépett.
undefined
Szeptembertől valamennyi tanteremben és folyosón, minden helyiségben megújult világítással várta az Eötvös iskola a nyári szünetről visszatérő diákokat. Ráfért az iskolára a felújítás, hiszen mint sok más intézmény esetén, itt is súlyos örökséget kapott a Klebelsberg Központ az önkormányzattól.
– Emlékszem, még az önkormányzat volt a fenntartó, amikor a szülők behívtak az Eötvös József Általános Iskolába, és láttam, mennyire elavult a rendszer, szinte félhomály volt a folyosókon is – mondta lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok.
A szülők hiába kérték, a baloldali városvezetés nem cserélte le a világítást. Mivel a Vass Lajos Általános Iskolában is alig adtak már fényt a korszerűtlen világítótestek, ezért a képviselő tavasszal levélben fordult a Klebelsberg Központ elnökéhez, akiknek fotókat is küldött az iskolákban tapasztalható állapotokról, kérve, hogy a gyerekek szeme világa érdekében minél előbb végezzék el a munkát.
 
undefined
 
– Nagyon örülök, hogy Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azonnali, külön forrást biztosított mindkét iskolában a munkálatok elvégzésére. Nincs egyszerű helyzetben a tankerület, hiszen, szinte valamennyi kispesti iskolát rendkívül elhanyagolt állapotban adta át az önkormányzat az államnak, ezért nagy lemaradást kell behozniuk, bepótolniuk, amelyet folyamatosan végeznek – mondta a fejlesztéspolitikai tanácsnok, emlékeztetve arra a levélre, amelyet a korábbi tankerületi igazgatónő az iskolaigazgatók jelzéseit összegyűjtve Gajda Péter polgármesternek címzett az intézmények állapotáról még 2016-ban, amikor az önkormányzat volt a fenntartó.
A levélben az akkori tankerületi igazgató iskolánként felsorolta a legégetőbb feladatokat, jelezve, hogy sok helyütt nemcsak a karbantartás vagy a tisztasági festés maradt el évek, van, ahol évtizedek óta, hanem több helyen található balesetveszélyes állapotokra, beázásokra is felhívta a figyelmet. Egyben a gyermekek megfelelő
környezetben és minél magasabb színvonalon történő oktatása érdekében a felsorolt problémák folyamatos és sürgős elvégzésére is felkérte a polgármestert.
– Az iskolák ugyan átkerültek állami fenntartásba, de a baloldali városvezetés – talán a korábbi hiányosságokat is pótolandó –, most intézményenként 1 millió forintot biztosít minden iskola számára – mondta a képviselő, aki hozzátette: bízik benne, hogy a tankerülettel történő együttműködésben hamarosan az iskolákban tapasztalható legtöbb problémát meg tudják oldani.
 
forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=