Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.09.17.

Ebolimpia és szépségverseny is volt az Örökbefogadott Állatok Napján

Látványos bemutatókkal, állattartási tanácsokkal és sok-sok játékkal egybekötött napot tölthettek el azok, akik kilátogattak a Népligetbe, a VII. Örökbefogadott Állatok Napja rendezvényre szeptember 14-én, szombaton. Az Illatos úti ebtelepet támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvényen volt kutya-gazdi szépségverseny, kutyabehívó verseny és ebolimpia is.

undefined

Nagyon fontos témának szentelték az idei, VII. Örökbefogadott Állatok Napja rendezvényt a szervezők, hiszen a szaporítók elleni harc sajnos elengedhetetlen ma, Magyarországon. A mostoha körülmények között tartott, a szuka kutyákat a végtelenségig kizsigerelő, a kiskutyákat szűk ketrecekben, mocsokban és koszban tartó szaporítók óriási károkat okoznak. A szervezők elmondták, hogy hogyan ismerheti fel valaki, ha szaporítóval áll szemben. És mi a teendő ilyen esetben.

„Nagyon fontos, hogy aki úgy véli, hogy szaporítóval áll szemben, az azonnal értesítse a hatóságokat, a település jegyzőjét, a járási hivatalt vagy a rendőrséget” – mondta el Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja, aki maga is két mentett kutyus gazdája.    

Azt is hangsúlyozták, hogy ha valaki szaporítótól vásárol, az az állatkínzást és a feketegazdaságot támogatja, ezért inkább mindenki fogadjon örökbe menhelyről vagy állatvédő szervezettől, hiszen évente nagyon sok kutyus vár gazdira. A rendezvényen megismerkedhettek azzal a hat kutyussal,  Zsömivel, Misával, Ronival, Malival, Tökivel és Frodóvalis, akik egy egyedülálló rehabilitációs program után gazdikeresők lettek. Velük az Illatos úti ebtelepen is találkozhatnak a gazdijelöltek.

A rendezvény kétségkívül legviccesebb része ezúttal is a kutyabehívó verseny volt, amikor a négylábúaknak virslivel  és jutalomfalattal nehezített pályán kellett mielőbb odafutni a gazdihoz. Itt díjazták az első három helyezettet, illetve azt a négylábút is, aki a legfalánkabb volt. Ő Diego, aki szépen komótosan végigette a pályán a virslit és a jutalomfalatokat. A leggyorsabban pedig Trixi futott oda a gazdájához, egyetlen falat sem tántorította őt el. 

A kutya-gazdi szépségversenyen idén is három - S, M és XL - kategóriában indulhattak a versenyzők. A zsűriben  Dódity Gabriella,  Bugár Anna, a TV2 Jóban Rosszban színésznője és Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség vezetője is helyet foglalt.

Az S-kategória győztese Funky lett, az M-kategóriában Málna, a francia bulldog lett a befutó, akit négylábú társai kiközösítettek, úgy vették ki a falkából és került mostani gazdájához. XL-kategóriában pedig Knut lett a győztes, aki egyébként az Illatos úti ebtelepről gazdisodott. 

Az idei évben újdonságként jelent meg az ebolimpia, amely egyből nagy sikert aratott, hiszen minden előképzettség nélkül teljesítették a feladatokat az ügyesebbnél ügyesebb négylábúak.

 undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

forrás: kispest.info

további képek: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=