Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.08.30.

Jobboldali javaslatra szépülnek a lakótelepi részek

Szépülnek a lakótelepi kis parkok, hála a Fidesz-KDNP frakció tagjainak, akik az előző ciklusban már elkészítették a terveket öt helyszínre, és akik folyamatosan harcolnak azért, hogy megvalósuljanak ezek a fejlesztések is. Dódity Gabriella, a kormánypártok polgármesterjelöltje, fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatára a napokban megkezdődött a Széchenyi és Toldy, valamint az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletesei között is a munka az önkormányzat által átalakított tervekkel.

undefined

Letöredezett betonpadok és asztalok, kiálló vasdarabok, balesetveszélyes játszóterek, feltöredezett járdák és kietlen puszták szegélyezik Kispest nagy részén a lakótelepi területeket. Ezen szeretne évek óta változtatni a Fidesz-KDNP frakció, de a Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok által javasolt lakótelepi kis parkok rendbetételével éveken át nem foglalkozott a baloldali városvezetés. Pedig több helyszínre még az előző önkormányzati ciklusban, 2014 nyár végén elkészítették a terveket Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) akkori alpolgármester keretéből, ám azok a 2014-es önkormányzati választást és a baloldali többségű (MSZP-DK-Párbeszéd-Együtt) képviselő-testület megalakulását követően a fiókba kerültek.

undefined

Deszka nélküli padok és letöredezett betontömbök várták a kispestieket a lakótelepeken 

Kiharcolták a fejlesztést
Dódity Gabriella azonban nem adta fel, és 2016 nyarán újra kezdeményezte, hogy kezdődjenek meg a felújítások a József Attila utca 71-73. számú ház mögötti, az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti, a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területeken, valamint a Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti részen. Utóbbi helyszínen megvalósultak a fejlesztések, és a napokban kezdődik az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti, valamint a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házai között is a munka.

Bár Dódity Gabriella lakossági fórumokat is kezdeményezett, hogy megismerjék a környéken élők kéréseit, azt csak polgármesteri engedéllyel, az érintett körzetek képviselőivel tarthatta volna meg úgy, hogy nekik semmi közük a Dódity által kezdeményezett fejlesztésekhez. Miután láthatóan politikai kérdést csinált volna ebből is a baloldali városvezetés, ezek a fórumok elmaradtak, amelynek meg is lett az eredménye, a lakók az aszfalton üzentek az önkormányzatnak. Mindkét helyszínen kritizálják a lakók az önkormányzat által újratervezett fejlesztéseket. 

undefined

– A környéken élők már nagyon régóta szeretnék, hogy rendezze az önkormányzat ezt a területet is, hiszen a lakótelepen ezeket a részeket használva szeretnék tartalmasan eltölteni a szabadidejüket. De érthető módon szerették volna elmondani a véleményüket is a készülő tervek kapcsán – mondta el lapunknak Fekete Márk (Fidesz-KDNP), az 1. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje, aki hozzátette: a megújuló zöldnövényzet mellett székekkel, padokkal és kártyaasztalokkal kialakított parkot épít az önkormányzat.

undefined

Az Árpád utca és Nagysándor József utca közötti területen is megújítják a növényzetet, székeket, kártyaasztalokat, pingpongasztalokat, új ivókutakat is kihelyeznek, valamint itt is megújul a közvilágítás.

undefined

– Sajnos azáltal, hogy elmaradtak a lakossági egyeztetések, sokaknak nem tetszik az önkormányzat által kialakított koncepció, ezért sokan panaszkodnak nekem – mondta lapunknak Csehiné Lublóváry Mónika, a 6. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=