Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.08.16.

Hiteltelenség és elvtelenség Gajda frakciójában

A hatalomért és a politikai előmenetelért nemcsak újabb pártalkut kötött a szocialista Gajda Péter, hanem ő és csapatának több tagja akár az elvtelenség bizonyítékaként össze-vissza szédelgett a politikai paletta pártjai között.

undefined

Nemcsak hatalomért kötött újabb piszkos politikai alkuk vetnek árnyékot a Gajda Péter (MSZP) által ismét összetákolt balliberális szivárványkoalícióra, amely értelmében a szocialistákat bedaráló Gyurcsány-párt (DK) és a Momentum képviselőjelölti helyeket orozott el Gajda régi szocialista harcostársai rovására. Mint korábbi cikkünkben megírtuk, Kispest polgármestere régi harcostársait, az MSZP-s Szujkó Szilviát és Kránitz Krisztiánt cserélte le szinte teljesen ismeretlen jelöltekre a megkötött politikai alkuk szerint. Hagyományos Kispesten egy DK-s ejtőernyőst indítanak, aki csupán egyszer, még 2002-ben volt az SZDSZ színeiben jelölt, de még soha nem volt képviselő. Míg a meglehetősen lokálpatriótának számító Wekerletelepet a Momentum kapta meg, amelynek egyik jelöltje információink szerint két hónappal ezelőtt költözött a kispesti lakótelepre. A másik különös érdekesség a baloldali képviselők finoman szólva is érdekes politikai útkeresése. Végignézve Gajda Péter csapatán, többeknél is láthatjuk, hogy a hatalomért és a politikai előmenetelért annyiszor váltottak pártot, mint más inget. Kezdjük máris Gajda Péterrel, aki 1994-ben még a Fidesz színeiben politizálva nyert önkormányzati képviselői mandátumot, majd 1998-ban már át is ült a kommunista diktatúra állampártjának utódjába, az MSZP-be. Az 1956 emlékét meggyalázó Rátkay Andrea sikerrel használta ugródeszkának a tiszavirág-életű és támogatottságú pártját, az Együttből már át is ült Gyurcsány Ferencékhez a DK-ba. A saját körzetét sem ismerő Fekete László (MSZP) is megtette már a maga vargabetűjét, hiszen éppen az MSZP által kisemmizett Munkáspártból jött át a szocialistákhoz. A legnagyobb pártszédelgést azonban Kertész Csaba (DK) jelenlegi alpolgármester mutatta be, ő ugyanis 1990-ben még az SZDSZ színeiben volt a pedofil képek terjesztéséért jogerősen elítélt, kiskorúakról erotikus fotókat gyűjtő kispesti polgármester, Lévay Levente alpolgármestere. Ugyanő 1998-ban már a KDNP(!) színeiben indult az önkormányzati választáson, miután a baloldaliak kizárták az alapító tagokat a párt helyi alapszervezetéből. Tehát megjárta a rendszerváltozást eláruló, és az MSZP-nek az első alkalommal befekvő SZDSZ-t, volt KDNP-s képviselőjelölt, jelenleg pedig ő Gyurcsány Ferenc és a DK helyi embere. Nincs is min csodálkoznunk, ha végignézünk ezen a csapaton és vezetőjükön: Burány Sándor ittasan vezető, és rendbontó MSZP-s képviselő a Párbeszéd frakció tagjaként kezdte meg a 2018-as ciklust…

A magyar települések jövőjét is veszélyezteti az ellenzék alkalmatlansága. A közösnek hazudott alkalmatlan ellenzéki jelöltek mögött színlelt, álságos, hazug politikai paktumok állnak, amelyeknek legnagyobb áldozatai a magyar falvak és városok lennének.  Az ellenzéki pártok csak hatalmi osztozkodásra használják fel az önkormányzati választást is: településeket, kerületeket, pozíciókat osztogatnak maguk között, nem a magyar falvak és városok sorsa érdekli őket valójában, csak a saját túlélésük – írta a Fidesz az önkormányzati választásokkal kapcsolatos közleményében. A kispesti események láttán azt gondoljuk, nincs is mit hozzátenni.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=