Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.08.09.

Újabb propagandaakciót indít az önkormányzat

Tovább gyarapodik Kispesten az önkormányzati hirdetések sokasága a következő hónapokban, ugyanis a szocialista polgármester újabb közterületi kampányt rendelt meg 50 millió forint értékben, ahogyan az önkormányzat lapjának, a Kispest újságra szánt többletköltség során, ennek kapcsán is az önkormányzati választásra hivatkozva.

undefined

Aki már így is sokallta, hogy minden kispesti bölcsőde, óvoda, iskola, közintézmény előtti táblákon, plakátokon és az önkormányzati újságban Gajda Péter (MSZP) és baloldali frakciótársai nyomulnak, annak fel kell készülnie arra, hogy a szocialista polgármester újabb közterületi térhódításra készül. A baloldali városvezetés ugyanis „önkormányzati tájékoztató kampány” címszó alatt újabb közterületi plakátok gyártását és elhelyezését rendelte meg az októberi önkormányzati választásig 50 millió forint értékben. 

50 millió – miért?

A hirdetések elhelyezésére közbeszerzést írt ki az önkormányzat, amelynek tárgyalásán Einhorn Tamás (Fidesz-KDNP) bizottsági tag arra volt kíváncsi, miért van szükség az 50 millió forintos kommunikációs kiadásra. Kérdésére Fekete László (MSZP), a baloldal frakcióvezetője, mintha nem értette volna meg a kérdést, úgy felelt: az összeget a piaci helyzet határozza meg. Einhorn Tamás azt is felvetette, vajon az ötvenmilliós közbeszerzés összefüggésben van-e az önkormányzati kampánnyal, arra Teknős Ferenc, a DK képviselője válaszában burkoltan ugyan, de feleletet is adott: „választási év van”. Bár azt is hozzátette, nem a pártokat fogják megjeleníteni a plakátok, hanem az „ismertetését” a következő választásnak. Ezt ugyan egészen pontosan nem értjük, mit is jelent. Einhorn Tamás arra is kíváncsi volt, ki fogja eldönteni, mi kerül ki ezekre a helyekre, és egyben utalt arra is, hogy az iskolák, óvodák, bölcsődék előtt lévő önkormányzati felületeken is kizárólag a baloldal kap helyet, és ezt az összeget is így kívánják- e elkölteni. Fekete László baloldali frakcióvezető ennél a kérdésnél is brillírozott, mint mondta, „nem gondolná, hogy ez bármelyik párt számára előnyt, vagy hátrányt jelentene”. Magyarul: az, hogy kizárólag a baloldali pártok képviselői jelennek meg az önkormányzati felületen, az nekik semmiféle előnyt nem jelent. A vitát végül Fekete László zárta le azzal, hogy a fennmaradó kérdéseket a következő ülésen megválaszolja majd a pénzügyi vezető asszony.

Több száz millió kommunikációra

Az önkormányzat kommunikációra szánt kerete egyébként évről-évre emelkedik, az elmúlt öt évre számítva csaknem milliárdra rúg az az összeg ami újságra, hirdetésre, propagandára, kommunikációra és kapcsolódó költségeire ment. Miközben a felületeken szinte kizárólag csak a baloldal szerepel, amely ellen hiába emelt szót többször a Fidesz-KDNP frakció, javaslatukat, hogy valamennyi párt a választáson elért mandátumának arányában szerepelhessen, többször is lesöpörték az asztalról. A Kispest TVben is csak ők szerepelnek, amelynek korábbi 20 millió forintos költségvetését a duplájára emelték 2015-ben. Akkor Gajda Péter (MSZP) ígéretet tett, hogy ez a tétel hamarosan visszatér a korábbi szintre, de még 2018-ban is 42, idén pedig 46 millió forintot szánt a tv üzemeltetésére az önkormányzat.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=