Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.07.10.

Épül a parkoló az Üllői út mentén

Kispest többi részéhez hasonlóan a Corvin krt. 2. és 4. környékén is gondot okoz a lakóknak a parkolás. A házak melletti területen az önkormányzat lebontotta a pavilonokat, de a romokat hosszú hónapokig sem takarították el. Fekete Márk (Fidesz-KDNP) bizottsági tag ezért kezdeményezte, hogy a sittet szállítsák el, és alakítsanak ki parkolót a területen.

undefined

Napi szintű problémát jelent a Corvin Krt. 2. és 4. számú ház lakóinak, hogy hazaérve sikerüljön „levadászni” parkolóhelyet. Ezért Fekete Márk (Fidesz-KDNP), a szociális és lakásügyi bizottság tagja a lakókkal való egyeztetés és aláírásgyűjtés után kezdeményezte, hogy az Üllői út mentén, a hónapokkal ezelőtt lebontott két korábbi üzlet épületének a helyéről szállítsák végre el az építési törmeléket, és az önkormányzat által eddig elhanyagolt területen alakítsanak ki parkolót.

undefined

– Több panasz is érkezett hozzám, majd aláírásgyűjtésbe is kezdtem annak érdekében, hogy a poros, koszos, kihasználatlan területet alakítsa parkolóvá önkormányzat. Örömmel látom, hogy az önkormányzat végre megkezdte a munkát, várhatóan július végére elkészülnek az új parkolóhelyek – mondta el lapunknak Fekete Márk, aki hozzátette: örül, hogy a Fidesz-KDNP frakció javaslatára végre sor kerülhet a Berzsenyi utcai orvosi rendelő felújítására is, amelyre nemrég különített el 18 millió forintot az önkormányzat.

undefined

Hamarosan megújulhat a Puskás Ferenc Általános Iskola udvara is, amelyet a 2014-es önkormányzati kampányban ígért meg Gajda Péter. A felújítást azonban nem végezték el, annak ellenére sem, hogy több gyerek is megsérült a balesetveszélyes udvaron. Most a közösségi költségvetésben a lakók szavazatival többséget kapott a felújítás, így arra idén végre sor kerülhet.

undefined

– A baloldal frakcióvezetője nemrég közösségi oldalán úgy fogalmazott, felelősségérzettől vezérelve keresik a megoldást az udvar felújítására, hogy azt ismét használhassák a gyerekek. Mindezt azért nem értem, mert az udvar sosem volt elzárva a gyerekek elől, és azt sem tudom elfogadni, ilyen felelőtlen módon bánnak a kispesti gyerekekkel. Az udvart évekkel ezelőtt fel kellett volna már újítani – mondta Fekete Márk. Arra is rámutatott: érdekes, hogy a baloldal frakcióvezetője az önkormányzati választás közeledtével „megtalálta” a körzetét, de azt, hogy öt évig szinte nem is foglalkozott a területtel, mi sem mutatja jobban, mint azt sem tudja, a körzetében lévő óvodának mi a neve. Nemrég ugyanis örömmel közösségi oldalán örömmel közölte, hogy hamarosan befejeződnek a Berzsenyi utcában lévő „Tarka-barka” Óvoda munkálatai. A baj csak az, hogy a Berzsenyi utcai óvodát Zöld Ágacskának hívják.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=