Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.05.27.

Elsöprő Fidesz-KDNP győzelem Kispesten is

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP nemcsak országosan, hanem Kispesten is az európai parlamenti választáson. Hiába mozgatott meg Gajda Péter (MSZP) polgármester minden követ - még akár jogértések árán is - az utóbbi hónapokban, hogy segítse a bevándorláspárti párttársait és szövetségeseit, csúnyán elbukott: szinte az összes szavazókörben megelőzte még a DK is az MSZP-Párbeszédet. Országos szinten így a Fidesz-KDNP 13, a DK 4, a Momentum 2, az MSZP-Párbeszéd 1 és a Jobbik 1 mandátumot szerzett az Európai Parlamentben. Kérdés, a kispestiek felébredtek, vagy ismét a csúnyán elbukott bevándorláspárti Gajdára bízzák a kerületet.

undefined

Sok hűhó semmiért, mondhatnánk, hiszen hiába szállt be az európai parlamenti kampányba Gajda Péter (MSZP) polgármester úgy, hogy egyébként nem is volt jelölt ezen a választáson, hiába plakátolta tele a kerületet az arcképével ellátott plakátokkal, csúfosan leszerepelt a pártja a választáson. Pedig Kispest szocialista polgármestere minden erejével – még a jogsértéstől sem riadva vissza – a bevándorláspárti baloldal szekerét tolta. Ennek ellenére az országos eredményekhez hasonlóan Kispesten is a Fidesz-KDNP listáját támogatták magasan a legtöbben. A második a Demokratikus Koalíció lett, vagyis Gyurcsány Ferenc pártja is megelőzte Gajda pártjának MSZP-Párbeszéd listáját, ahogyan a Kétfarkú Kutyapárt is a legtöbb helyen maga mögé szorította a Jobbikot Kispesten.
A korábbi uniós voksolásokhoz képest kiugró részvételű választáson a kormányzó pártszövetséget 99,9 százalékos feldolgozottságnál 52,14% támogatta, 13 helyet szerezve az Európai Parlamentben. A második helyen a DK végzett 16,26 százalék mellett 4 mandátummal, őket követi a Momentum, a párt 9,92 százalékos támogatottsággal 2 mandátumot szerzett, az MSZP-Párbeszéd 6,68 százalékkal, a Jobbik pedig 6,44 százalékkal 1-1 mandátumot szerzett az Európai Parlamentben. Sok helyen egyébként a Kétfarkú kutyapárt megelőzte a Jobbikot. 

undefined

Leszerepelt Gajda bevándorláspárti pártszövetsége Kispesten is, még a DK és a Momentum is megverte az MSZP-Párbeszédet

Jogsértések árán is a bevándorláspártiak mellett Gajda

Pedig Gajda Péter (MSZP) az utóbbi hetekben-hónapokban minden követ megmozgatott azért, hogy segítse a bevándorláspárti párttársait és politikai szövetségeseit. Azzal kezdte, hogy teleplakátolta az arcképével és az MSZP-Párbeszéd logóival ellátott plakátokkal Kispestet „Több Uniós forrást Kispestre” felirattal, elterelve ezzel a figyelmet a választás valódi tétjéről. Ráadásul jogsértő módon, mivel nem tűntette fel jogszerűen a kiadó nevét, székhelyét és a kiadásért felelős személyt, holott ez kötelező lett volna. Ezért a Fővárosi Választási Bizottság első fokon elmarasztalta Kispest szocialista polgármesterét és eltiltotta a további jogsértésektől. Ezt követően Gajda megpróbálta elbagatellizálni a jogsértést, és álszent módon, a kispestieket félrevezetve másra mutogatott, ahelyett, hogy felelős vezetőként beismerte volna: a jogszabályok rá nézve is kötelezőek. Ráadásul a plakátokat ő maga, illetve támogatói finanszírozták, a jelek szerint pedig elég sokat buktak rajta… 

Gajda beállt a bevándorláspártiak táborába

Hiába próbálta tehát gőzerővel tolni a bevándorláspártiak szekerét, hiába próbálta megvezetni a kispestieket, hogy az volna az EP-választás tétje, hogy több közvetlen uniós forrást kapjon a kerület, a kispestiek átláttak a szitán, és elsöprő többséggel a Fidesz-KDNP-t támogatták. A kérdés már csak az, hogy Gajda bevándorláspárti színvallása után, és ismerve, hogy milyen állapotban van 13. éve tartó polgármestersége után a kerület, ismét rábízzák-e Kispestet az őszi választáson, vagy a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatják majd. Elemzők szerint várhatóan a DK elnöke bejelenti, hogy ő az ellenzék vezére, így újra kell tárgyalni a pozíciókat. Várhatóan újra kell osztozkodni Kispesten is. 

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=