Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.05.16.

Megkezdődött a fatelepítés a Kúttói erdőben

Megkezdték az új facsemeték telepítését a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei a Köki melletti Kúttói erdőben, ahol a tervek szerint nyárra elkészül az új sport és szabadidőpark. A fejlesztést Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok és dr. György István Budapest kormánymegbízottja kezdeményezte, mert az elhanyagolt területet szerette volna visszaadni a kispestieknek. Hamarosan újra játszhatnak ott a gyerekek az erdei játszótéren, de akinek kedve támad, futhat az 500 méteres futókörön, vagy használhatja a kihelyezett sporteszközöket is.

undefined

Az őshonos fák telepítésével folytatódik a Kúttói erdő rendbetétele. A munkálatok év elején a terület megtisztításával, az ott élő hajléktalanok által hátrahagyott szemét elszállításával, és az elöregedett fák kitermelésével kezdődtek. Dr. György István kormánymegbízott Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnokkal tavaly kezdeményezte a tulajdonos, Pilisi Parkerdő Zrt-nél a terület megújítását, amelynek eredményeképp több egyeztető tárgyalásra is sor került a parkerdő képviselőivel, és a városvezetéssel az önkormányzatban. A Pilisi Parkerdő Zrt. vállalta a tervek elkészítését, amelyek kialakításához Dódity Gabriella és Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), az önkormányzat sport bizottságának tagja kikérte a környéken élők véleményét is; a javaslatokat a végleges tervekbe beépítették. A kerület költségvetésében 20 millió forintot különítettek el rá, míg a kormány sport-és szabadidőpark építési programjához igazodva az Emberi Erőforrások Minisztériumának sport államtitkárságától további 10 millió forintot kapott a kerület sporteszközökre, így végre megvalósulhat a kispestiek régi vágya: újra sportolásra és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté alakul a korábban hajléktalanok által lakott, rendezetlen, 3 hektáros terület. Lesz egyebek mellett kutyafuttató, sétálórész, grundfoci, tollashálók, fitneszrész, játszótér és egy futókör is a területen.

undefined

Vidra Zoltán, a körzet felelőse és Dódity Gabriella korábban kikérték a lakók véleményét a tervezéssel kapcsolatban, ezúttal kollégáikkal, Fekete Márkkal és Song Simonnal nézték meg, hogy haladnak a munkálatok 

- Régi álom válik valóra, amelyet nagyon vártunk már Vidra Zoltánnal, a körzet felelősével és a Felső-Kispesten élőkkel együtt – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, aki levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt-től, hogy a gyorsforgalmi út kormányzati forrásból történő fejlesztésekor lehetőség szerint tervezzenek egy zajvédő falat is az erdő mellé, illetve a Derkovits utca tehermentesítését is vegyék figyelembe a tervezéskor.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=