Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.04.16.

Újabb kispesti kátyú okozott balesetet

Legalább két éve vágták ki azt a fát a Batthyány utcában, amelynek gyökérzete úgy szétnyomta a járda aszfaltját, hogy az balesetveszélyessé vált. Ezalatt az idő alatt nem sikerült rendbe tennie a városvezetésnek az érintett gyalogos közlekedőt, aminek egy újabb baleset formájában meg is lett a következménye.

undefined

Újabb balesetet, sérülést okozott a baloldali városvezetés hanyagsága, és a legkisebb odafigyelést igénylő teendők elodázása: március végén egy idős hölgy elesett, és beverte a fejét az aszfaltba, mert megbotlott a Batthyány utca 24-26. közötti járdarészen, és elesett. Olyan súlyos sérüléseket, horzsolásokat, véraláfutásokat szenvedett, hogy hetekkel később, amikor találkoztunk vele, még mindig csupa seb és lila-bíbor színű volt az arca. A hölgy egyébként sokat panaszkodott a kispesti ügyeletre is, mert, mint mondta, látleletet sem kapott, és sérüléseit végül máshol látták el.

undefined

A képen is jól látható, hogy itt valaha egy fa volt, ez pedig a számára kihagyott földes felület, csak a fa gyökérzete annyira szétnyomta a járda aszfaltját, hogy – vélhetően ezért – ki kellett vágni. Csakhogy a hölgy elmondása szerint ez legalább két éve történt. Amikor a helyszínen jártunk, észrevettük, hogy az épület másik oldalán lévő járdán is mély, balesetveszélyes kátyúk, aszfalthibák éktelenkednek, amelyek amúgy sem nyújtanak ritka látványt a szocialista Gajda Péter által vezetett Kispesten.

undefined

Több esetben is történt már baleset Kispesten a kerület gazdátlansága miatt: lapunk is beszámolt az elhanyagolt Kossuth téri piacon történt balesetekről, amelyeket az ottani hatalmas kátyúk, vagy a balesetveszélyes lépcsők okoztak. Az MSZP-s Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő (VAMÜSZ) ezekben az esetekben sem állt a helyzet magaslatán, hiszen – a kereskedők elmondása szerint – nem egy esetben egyszerűen csak belefolyatták a latyakos kátyúba az aszfaltot, amely szinte borítékolja, hogy a javítás nem lesz tartós. A legutóbbi, a csarnok lépcsőjén történt baleset után pedig csak azt a feljárót tették rendbe, amelyen a szerencsétlenség történt, egy másik lépcsőt részlegesen javítottak, de a néhány méterrel arrébb lévő lépcsőhöz, amely legalább ugyanolyan töredezett, és a kilógó betonvasak miatt balesetveszélyes, hozzá sem nyúltak.

Reméljük, ezek az esetek is felnyitják a kispesti városvezetés szemét, hogy ennél sokkal körültekintőbben és felelősségteljesebben kellene eljárni.

Önnel is történt hasonló? Írja meg nekünk az [email protected] e-mail címre.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=