Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.03.26.

Kommunikációra van plusz 50 millió, a Berzsenyi rendelő felújítására nem adtak Gajdáék

Miközben a baloldali városvezetés elbénázta a lehetőséget, és Kispest a fővárosban szinte egyedüliként egy forint támogatást sem kért az Egészségügyi Intézet felújítására az Egészséges Budapest Programból, a Berzsenyi utcai háziorvosi rendelő lesújtó állapotban van – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a közösségi oldalán. Frakciója egyébként kezdeményezte a költségvetés tervezésekor, hogy újítsa fel az épületet idén az önkormányzat, de azt a baloldali városvezetés leszavazta. Miközben kommunikációra már 50 millióval többet szánnak…

undefined

40 millió forintot kért a költségvetés tervezésekor a Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő felújítására a Fidesz-KDNP frakció, de a baloldali városvezetés leszavazta azt. Jól látható, hogy az épület borzalmasan elhanyagolt állapotban van, omladozik a vakolat, a nyílászárók esnek szét, és az épület belül is sürgős felújításra szorul. Csakúgy, ahogyan az Egészségügyi Intézet is az Ady Endre úton, amelyre egyébként kaphatott volna forrást a kormánytól a kerület, de Kispest egyedüliként egy forint támogatást sem kért, mivel az Egészséges Budapest Program fejlesztési forrásigényekor azt jelezték, hogy a szükséges munkálatokra az önkormányzat biztosítja a forrást. Vagyis az olvasható ki a Gajda Péterékkel (MSZP) is egyeztetett táblázatból, hogy a kispesti intézmény esetében a kerületnek nincs szüksége a kormányzat támogatására.

undefined

- Próbáljuk korrigálni a hibájukat, hátha sikerül forrást szerezni Kispestnek az Egészségügyi Intézet földszinti részének évek óta halogatott felújítására, miközben ők tovább fényezik magukat a plusz ötven millió forintból, amit kommunikációra költenek – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=