Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.03.09.

Gajda „jó” tanácsai a kispestieknek

Egészen egyedi módját választja az ügyek elintézésének Gajda Péter (MSZP) polgármester, aki a kerületi problémákkal hozzá forduló kispestieknek hol azt javasolja, hogy menjenek másik piacra vásárolni, ha nem tetszik nekik a Kossuth téri piac állapota, vagy a szomszédokkal való elmérgesedett vitát a szívlapátra szívlapát a válasz elv alapján rendezzék. Legutóbb pedig közösségi oldalán javasolta egy hölgynek, hogy ha szerinte használhatatlan a KÖKI tetején lévő futópálya, akkor fusson el a KAC-pályáig, mert ott lesz. Mintha elfáradt volna a polgármester.

undefined

Járjon másik piacra!

Mint tudjuk, minden viccnek van némi valóságalapja. Esetünkben Gajda Péter (MSZP) a szomorú kispesti valósággal viccel.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2016. novemberében egy olvasói levelet kapott szerkesztőségünk, amelyben egy hölgy azt írta: „Egy közterületi fogadóórán odamentem Gajda polgármester úrhoz, és megkérdeztem, mikor tervezi felújítani az önkormányzat a Kossuth téri piacot, mert tűrhetetlen az állapota. Legnagyobb megdöbbenésemre annyit válaszolt, hogy járjak másik piacra! Amikor azt feleltem neki, hogy ne haragudjon, de ezt a választ én nem fogadom el, akkor a kereskedőket kezdte el hibáztatni a felújítás elmaradásáért”.  

Vagyis ahelyett, hogy végre belátná már a baloldali városvezetés, hogy nem halogathatják tovább a Kispest központjában található piac felújítását, ahol már több baleset is történt a feltöredezett betonon, Gajda megint másra mutogat. A hölgynek épp a kereskedőket hibáztatta a felújítás elmaradásáért, nemrég pedig a kormányra mutogatott. A Varga Mihály pénzügyminiszternek írt levelében arra hivatkozva, hogy a III. kerület kaphatott 1,8 milliárd forint támogatást, amelyből a piacra 1,5 milliárd forintot fordított, úgy Kispest is kér 2 milliárd forintot a Kossuth téri piac felújítására. Csak az nem derült ki, hogy mi alapján számolta ki Gajda ezt az összeget, mert átfogó, költségalapú, a munkákat részletesen bemutató és időzítő tervet mindeddig nem láttunk. Csak a 2013-ban készített terveket hozták elő ismét, amelynek költségbecslése Gajda szerint is elavult, ezért most frissítik azokat. Információink szerint a terveket egyébként a kereskedőkkel sem egyeztették. Itt jegyezzük meg, hogy miközben hangzatos levélben kormányzati támogatást kér a kerületnek, egy másik, a Kispesti Egészségügyi Intézet felújítását célzó kormányzati támogatás lehetőségét pedig elpuskázták. Az Egészséges Budapest Program rendelő felújítási projektjének igényfelmérőjében ugyanis azt jelezték a minisztériumnak, hogy a szükséges felújításokra az önkormányzat biztosítja a pénzt. Vagyis nem kapott a kerület az intézet felújítására forrást, egyébként szinte egyedüliként a fővárosban… 

Szívlapátra szívlapát a válasz 

2018. februárjában írtunk a Felső-Kispesten élő Dankó József kálváriájáról, akinek a zavaró szomszédokkal gyűlt meg a baja. Olyannyira, hogy a saját kertjükbe nem tudtak kimenni, mivel a szomszédok dobálták őket, vízzel locsoltak át a kerítésen és több ízben azzal fenyegetőztek, hogy megölik őt. A férfi a családja és saját testi épsége, valamint a nyugalmuk megőrzése érdekében segítségért fordult egyebek mellett Gajdához is.
-  Az utcában 31 aláírást is gyűjtöttem, amelyet átadtam a polgármesternek, de nem történt semmi. Gajda Péter megígérte, hogy hatósági bejárás során maga is megtapasztalja, hogy mi zajlik nálunk, de azt két alkalommal is lemondta, nem jött el – mondta akkor lapunknak a férfi, aki azt is elárulta, hogy, amikor Gajdánál járt, a polgármester azt mondta, hogy bár illegális dolgot nem javasolhat, például, hogy forduljanak egy erősebb emberhez, de "szívlapátra szívlapáttal kell felelni”. A szerencse Dankó József mellé állt, és a kőbányai rendőrök lopás miatt lesittelték a szomszédot, így végre megszabadulhatott tőlük. A rossz emlékek azonban maradtak, Dankó József minderről blogot is írt, hogy mindenki lássa, hogyan mennek a dolgok Kispesten.  

El kell futni a futókörig

undefined

Legutóbb Gajda Péter, a kormánytámogatással, az MLSZ beruházásában megújult KAC-pályáról szóló közösségi posztja alatt egy hölgy kommentjében jelezte, hogy örül a pályán épülő futókörnek, amely biztosan jó lesz a környéken élőknek, de mi lesz a kerület egyéb szegleteiben lakó, sportolni vágyó kispestiekkel? Gajda egyből a KÖKI tetején lévő futókört említette, mire a hölgy jelezte, hogy az használhatatlan. Erre érkezett Gajda viccesnek szánt válasza: Zsuzsikám, akkor majd el kell futni a KAC pályáig!

Persze, ez lehet vicces is, de összességében elég szomorú, hogy Kispest polgármesterének nem jutott eszébe – amit egyébként Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok le is írt a hölgynek -, hogy a környéken még idén, a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forintos támogatásának köszönhetően megújul az Eötvös utcai egykori KRESZ-park területe, ahová szintén terveztek egy futókört. Emellett a Kúttói erdőt is megújítja várhatóan idén az önkormányzat a Pilisi Parkerdővel közösen, ott szintén lesz egy 500 méteres futókör, várhatóan a sportállamtitkárság is támogatja a sportrész kialakítását. A Csokonai utcában pedig szintén kormányzati támogatással megépül idén egy sportpark. Igaz, ott futókör sajnos nem lesz, de sportolni lehet majd, fitneszeszközöket telepítenek.

Jól látható, hogy a kerület polgármestere mennyire informatívan tájékoztatja a kispestieket a kerületi fejlesztésekről, és milyen tanácsokkal látja el őket. Talán kicsit megfáradt már, lassan két évtizede van vezető pozícióban Kispesten…

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=