Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.03.07.

Nyárra elkészülhet a KÖKI melletti szabadidőpark

Megkezdődött a munka a KÖKI melletti, Víztorony utca irányába húzódó úgynevezett Kúttói erdőben, ahol futókörrel, kutyafuttatóval, erdei játszótérrel és sporteszközökkel felszerelt szabadidőpark készülhet el idén nyárra.

undefined

A hajléktalanok által lakott kúttói erdő évek óta elhagyatottan állt, a baloldali városvezetés néha kilátogatott a helyszínre, de érdemben semmit nem tett a rendbetételéért. Dr. György István kormánymegbízott Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnokkal tavaly kezdeményezte a tulajdonos, Pilisi Parkerdő Zrt-nél a terület megújítását, amelynek eredményeképp több egyeztető tárgyalásra is sor került a parkerdő képviselőivel, és a városvezetéssel az önkormányzatban. A Pilisi Parkerdő Zrt. vállalta a tervek elkészítését, amelyek kialakításához Dódity Gabriella és Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), az önkormányzat sport bizottságának tagja kikérte a környéken élők véleményét is; a javaslatokat a végleges tervekbe beépítették. 

undefinedDódity Gabriella és Vidra Zoltán többször járt kint a kiserdőben, évek óta javasolják annak rendbetételét 

A munkálatok februárban megkezdődtek, és nagyjából öt hónapot vesznek igénybe. A kerület költségvetésében 20 millió forintot különítettek el rá, így végre megvalósulhat a kispestiek régi vágya: újra sportolásra és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté alakul a korábban hajléktalanok által lakott, rendezetlen, 3 hektáros terület.
A munkálatokat az idős, pusztuló fák kitermelésével és a területen található nagy mennyiségű hulladék elszállításával kezdték. Az erdőben álló legtöbb fa túlkoros, azt a tulajdonos szerint már kétszer ki kellett volna termelni. Az egészséges fákat meghagyják, csakúgy, mint a gyorsforgalmi út mellett a már meglévő fiatalabb fákból meghagynak egy széles sávot, hogy a most telepítendő facsemeték megerősödéséig is védelmet nyújtson a forgalom zaja ellen. A fakitermelés és a takarítás után még elvégzik azokat a földmunkákat, amelyek a parkosításhoz szükségesek, majd március-április folyamán kezdődik a facsemeték ültetése és a park kialakítása. Az erdészek nagyméretű, 2-3 méter magas fiatal fákat ültetnek, hogy a zöldterület erdőképe minél inkább megmaradjon, és a fák is minél hamarabb árnyékolják a talajt. A parkerdő kialakításakor közel másfél kilométeres sétaút-hálózatot hoznak létre, amelyet 500 méteres futópályával és egy tollaslabda- pályával is kiegészítenek. A legkisebbek és a családok számára erdei játszótér létesül. Újdonság lesz a megfelelő akadályokkal
felszerelt kutyafuttató. Várhatóan az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága további
10 millió forinttal támogatja majd a sporteszközök beszerzését.
– Nagyon örülök, hogy végre visszakaphatják a kispestiek a területet. A lakók javaslatai alapján szerintem egy nagyon jó terv készült, bízom benne, mindenki örömét leli majd Kispest új parkjában. Mivel az erdő közvetlenül a gyorsforgalmi út mellett terül el, amelyet hamarosan kormányzati forrásból fejlesztenek, levélben kértem a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt-től, hogy a felújítása során lehetőség szerint tervezzenek egy zajvédő falat is az erdő mellé, illetve a Derkovits utca tehermentesítését is vegyék figyelembe a tervezéskor – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.
 
forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=