Dódity Gabriella

Kispesti frakcióvezető

2019.03.01.

Megszavazták a lakók: újítsa meg az önkormányzat a Puskás Iskolát

A kispestiek nyomásának engedve immár kénytelen rendbe hozatni a Puskás Iskola balesetveszélyes udvarát Gajda Péter (MSZP) polgármester, aki még 2014-ben tett ígértet arra, hogy rendezik a töredezett betonú, kiálló gyökerektől életveszélyes udvart, ahol azóta már két gyermek is megsérült. Az idei közösségi költségvetésben megszavazták a lakók, így várhatóan beigazolódik, amit korábban is írtunk: így lehet a választási évben tett, elfeledett ígéretből mennybemenetel…

undefined

Kispest önkormányzata nemrég közösségi költségvetést indított, amelynek lényege, hogy az önkormányzat kiválaszt néhány fejlesztést, erre szavazhatnak a kerületiek. Ez idén úgy módosult, hogy már a lakók mondhatták meg azt is, milyen fejlesztéseket látnának szívesen a megszavazhatóak között. A legtöbb szavazatot kapó fejlesztést az önkormányzat megvalósítja. Így került be a közösségi költségvetésbe a Puskás Iskola udvarának felújítása ismét, amelyet egyébként Gajda Péter (MSZP) még 2014-ben ígért. Az udvar már akkor is nagyon rossz állapotban volt, azóta pedig két gyermek is megsérült ott. 2015-ben egy kislány a fogát törte ki, amikor elesett a feltöredezett aszfalton, tavaly márciusban pedig egy ötödikes gyermek karja tört el, amikor elesett a fák gyökerében. Az udvart mégsem újították fel, eddig. Most azonban a lakók megszavazták, így várhatóan idén megszűntetik a balesetveszélyt, ami egyébként egy nagyon jó hír.

 – A gyermekek miatt nagyon örülök, hogy még ha nem is Gajda Péteréknek köszönhetően, de végre megújulhat a Puskás Iskola udvara. Az azonban sajnálatos, hogy Gajda Péterék a lakók mögé bújva igyekeznek egy elfeledett ígéretet megvalósítani. Korábban sem az előző tankerületi igazgató által összeállított hibalista, sem a balesetek nem hatották meg őket annyira, hogy lépjenek, és felújítsák az udvart. Egyszerűbb volt átadni ilyen állapotban az intézményt a Klebelsberg Központnak, amikor 2017 januárjában az állam átvette az iskolák fenntartását. Ez sajnos sokan nem tudják, így csak azt látják majd, hogy milyen rendes az önkormányzat, hogy rendbe teszi az udvart az állam helyett – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=