Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.02.22.

Jogerős: Gajda Péter törvényt sértett

Törvény- és alkotmánysértő módon járt el Gajda Péter (MSZP) polgármester – mondta ki a Kúria, amikor pártállami időket idéző módon leragasztotta a Fidesz országgyűlési választási plakátjait. A Gajdának erre lehetőséget adó jogsértő önkormányzati rendeletet a Kúria megsemmisítette.

undefined

Jogerősen is beigazolódott, hogy Kispest baloldali városvezetése a törvénytelen eszközöktől sem riad vissza, ha a hatalom megtartásáról, és bevándorláspárti baloldali társaik támogatásáról van szó. A tavalyi országgyűlési választási kampányban ugyanis Gajda Péterék egy, saját maguk által megalkotott önkormányzati rendeletre hivatkozva egyszerűen leragaszttatták a Fidesz választási plakátjait, mert gyűlöletkeltőnek minősítették azokat. Az említett plakátrendelet adott lehetőséget Gajda Péter polgármesternek, hogy egy, a kollégáiból álló csapat javaslata alapján egy személyben eldöntse, melyik közterületi plakát számít gyűlöletkeltő. A Kúria azonban kimondta: a közterületi plakátok tartalmával kapcsolatban sem a polgármester, sem egy munkacsoport nem dönthet, vagyis Gajda Péterék önkényesen nem takarhatták volna le azokat, így amit tettek, törvénysértő, csakúgy, mint a rendelet is.

undefined

A leragasztott plakátokon egyébként a Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztudottan bevándorláspárti ellenzék, amely Kispestet vezeti amúgy, együtt bontaná le azt a határkerítést, amely megvédi az országot az illegális bevándorlóktól.

– Hiába jeleztük a testületi ülésen, hogy a kormányhivatal szerint törvénysértő a rendelet, most ezt igazolta a Kúria is. Álláspontunk szerint Gajda Péter és a kispesti baloldal felháborító módon visszaélt a hatalmával, amikor leragasztotta a Fidesz választási plakátjait. Ezzel amúgy egyértelművé tették, hogy eszük ágában sincs megállítani a hazánkra is veszélyt jelentő bevándorlást, helyette a saját bevándorláspárti társaikat, Burányt és Hillert próbálták törvénytelen módon segíteni – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, aki hozzátette: a jobboldali elfogultsággal nem vádolható TASZ is a jogállamisággal összeegyeztethetetlen, önkényesen alkalmazható korlátozásként aposztrofálta a rendeletet. A Kúria pedig most kimondta: a vitatott kerületi jogszabály megsértette a véleménynyilvánítás Alaptörvényben is garantált szabadságát, és az önkormányzat túlterjeszkedett törvényi hatáskörén. Dódity Gabriella arra is felhívta a figyelmet, a történtek felvetik a jegyző felelősségét is, aki többek között azért is felel, hogy a képviselők elé kerülő anyagok törvényességi szempontból helytállóak legyenek.

Mint ismeretes, nem ez volt az egyetlen törvénysértő lépése Gajdának a kampányban. Tavaly, első fokon 400 ezer forintra büntették Kispest Önkormányzatát, amiért a választási kampányban – az amúgy is kiegyensúlyozatlan, – csak a Gajda Péterrel és baloldali társaival foglalkozó intézmények előtti önkormányzati hirdetőtáblákon kizárólag az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjeit, Burány Sándort és Hiller Istvánt bemutató tartalmakat közölt az országgyűlési választási kampány során, amelyeket a felszólítások ellenére sem távolítottak el.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=