Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.02.11.

Kormányzati támogatás útfelújításra

A kormány 55,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt Kispestnek a Vasút utca szilárd útburkolatának megépítésére a fővárosi és agglomerációs földutak felszámolását célzó Budapesti Útépítési Program keretében.

undefined

Hamarosan a Vasút utca lakói, és az ott közlekedők is megszabadulnak a portól és sártól, hiszen a kormány 55,7 millió forintos vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően szilárd útburkolatot és megfelelő csapadékvíz-elvezetést kap az érintett útszakasz.

undefined

A Budapesti Útépítési Programot azért hozta létre a kormány, hogy 2022-ig minden budapesti és agglomerációs belterületi földút aszfaltburkolatot kapjon.

– Az utóbbi években többször is szorgalmaztam az önkormányzatnál a kritikus állapotban lévő Vasút utca rendbetételét, nagyon örülök neki, hogy ez most kormányzati támogatással végre megvalósulhat – mondta lapunknak Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság szakértője, a terület körzetfelelőse.

Az örömteli hír azonban az baloldali kerületvezetés egy anomáliájára is ráirányítja a figyelmünket. A legutóbbi testületi ülésen a balliberális képviselők leszavazták a fideszes önkormányzati tanácsnokok, köztük Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok beszámolóját, dacára a Kispestre érkező kormányzati és fővárosi fejlesztési forrásoknak is. Ezekből a támogatásokból újult meg többek között a Szivárvány Óvoda, épül újjá a KAC-pálya, az Eötvös utcai KRESZ-park, épül meg a Csokonai utcai sportpark, és a kormány várhatóan a kúttói erdő rendbetételét is támogatni fogja.

 – Ebből is látszik, hogy a fejlesztéspolitikai beszámolóm elutasítása vélhetően tisztán politikai, mintsem szakmai okokból történt – mondta lapunknak Dódity Gabriella.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=