Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.02.09.

Vinczek: Sokat dolgoztál, ez biztos, tetted a dolgodat

Bár Vinczek György (MSZP) alpolgármester elismerte, hogy sokat dolgozott, tette a dolgát, baloldali társaival együtt mégsem fogadta el Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok tanácsnoki beszámolóját a legutóbbi testületi ülésen, csakúgy, mint a másik két jobboldali képviselőét, Lazányi Ferencét és Szathury Kolosét sem. Bár a legtöbb kritika Dódity Gabriella munkáját érte, mégsem tudtak egyetlen megalapozott szakmai érvet sem megfogalmazni. Sőt, Gajda Péter a tavalyi, kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztések – Szivárvány óvoda, Vass Lajos Általános Iskola kézilabdapálya - átadásakor úgy tűnt, elégedett a tanácsnok munkájával. Hiába, a kampány megkezdődött.

undefined

Egyértelműen politikai indíttatásból nem fogadta el a Fidesz-KDNP frakció tanácsnoki beszámolóit a baloldali városvezetés. Vinczek György (MSZP) alpolgármester annak ellenére szavazott nemmel, hogy néhány perccel előtte még elismerte Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok munkáját, ahogyan fogalmazott: sokat dolgozott, nem vitatja, hogy tette a dolgát, sőt, azt is hozzátette, ő nem vonna felelősségre egyetlen tanácsnokot sem. Az alpolgármester is inkább személyében kritizálta a tanácsnokot, hibájaként azt rótta fel, hogy nem működik együtt velük. 

undefined
Közös vágta el a szalagot Dódity Gabriella és Gajda Péter a felújított Szivárvány Óvoda megnyitóján, ahol a polgármester megköszönte a fejlesztéspolitikai tanácsnok munkáját
 
Politikai indokok
„Nincs meg az a közös élmény, öröm, amely egy-egy feladat sikeres végrehajtásakor kellene, hogy jellemezze a közös munkát” – fogalmazott Vinczek György. Nos, kedves olvasóink, vessenek néhány pillantást a tavalyi fotókra, amelyeken együtt adja át Dódity Gabriella és Gajda Péter (MSZP) polgármester például a kormányzati támogatással újjáépült Szivárvány Óvodát vagy a szintén kormányzati támogatással, a Vass Lajos Általános Iskola udvarán épült rekortán kézilabda pályát. Ezeken nem a közös munka közös öröme látszódik? 
A beszámolók el nem fogadása mögött egyértelműen politikai hangulatkeltés áll, hiszen a felszólalások között sem volt egyetlen olyan megalapozott szakmai érv sem, amely kétségbe vonta volna az elért célokat, és az odáig vezető utat. Dódity Gabriella Facebook posztjában írt arról, hogy ez pusztán politikai hangulatkeltés. 
 „Kispesten is elkezdődött a baloldali összeborulásra jellemző rombolás. Gajda Péter tavaly még megköszönte a fejlesztéspolitikai tanácsnoki munkámat a beszámolóm leadásakor, most pedig maga Vinczek György is úgy fogalmazott, sokat dolgoztam, nem vitatja, tettem a dolgom. Érdekes, a beszámolómat, frakciótársaiméval együtt mégis leszavazták. Egyértelmű, hogy nem szakmai, hanem politikai indíttatásból, Kispest fejlődése elé helyezve a rombolást…
 
undefined
Nincsenek közös örömök? Senki sem tűnt szomorúnak, amikor tavaly átadták a felújított Szivárvány Óvodát... 
 
Gajda Péternek és baloldali társainak akkor nem volt problémájuk velem, amikor néhány hónappal ezelőtt közösen adtuk át a kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztéseket, a vadonatúj kézilabdapályát, vagy a megújult Szivárvány Óvodát. Idén négy szalagot kellene közösen átvágnunk, hiszen a Fideszes vezetésű Fővárosi Önkormányzat 110 millió forinttal támogatja a Wekerlei kispiac, 100 millió forinttal pedig az Eötvös utcai KRESZ park megújítását. Kormányzati forrásból épül sport-és szabadidőpark a Csokonai utcában, és várhatóan a Kúttói erdő most bejelentett megújítását is támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezért Gajda inkább politikai hangulatkeltést kavar, és rombol. Országosan is láthatjuk, hogy mást nem is várhatunk az MSZP-DK-Együtt-Párbeszédtől…” – írta Dódity Gabriella. 
Érdekes egyébként, hogy éppen az a baloldali városvezetés vetette a jobboldali politikusok szemére az együttműködés hiányát és a közös munka örömét, akik még azt a munkát sem ismerik el, amelyet ténylegesen elvégeztek a tanácsnokok.
 
undefined
A Vass Lajos Általános Iskolában, kormányzati beruházással épült rekortán kézilabdapálya átadása is egy közös élmény volt. Itt sem szomorkodott senki..
 
Nekiestek Dóditynak
Felmerül a kérdés, hogy pusztán abban a reményben választottak Gajda Péterék Kispesten tanácsnokokat, hogy ezzel egyfelől lojalitást vagy hallgatást „vásároljanak”, másfelől politikailag sakkban tartsák őket?  Mert akkor ez nem sikerült… Hiába próbálják a Kispestre érkezett külső forrásokat és a tanácsnok teljesítményét negligálni, miközben a szalagok átvágásánál ott vigyorognak, hiába próbálnak ötletszerűen, előkészítés nélküli, kidolgozatlan projektekre milliárdokat Kispestre hozatni, hiába próbálják politikailag lejáratni a tanácsnokokat, ez csak azoknál sikerül, akik nem tudnak a sorok között olvasni. Pedig résen kell lenni!  
Dódity Gabriellát kezdettől fogva „démonizálták”, igyekeztek őt nem csupán a saját politikai szimpatizánsai körében, hanem a széles közvélemény előtt is negatív színben feltűntetni. Gajda Péter most már évi legalább 200 milliót felemésztő kommunikációs apparátust tart el arra, hogy a saját, illetve az önkormányzat munkájáról fenntartsa a pozitív képet, az idei költségvetést látva gyakorlatilag bármi áron. Azokat pedig, akik rávilágítanak a hiányosságokra, az elmaradt ígéretekre vagy fejlesztésekre, igyekeznek minden fórumon ellehetetleníteni. Holott Kispesten elég sok az elmaradt fejlesztés és ígéret, miközben cselekvések helyett egyre virtuálisabb az a világ, amit Gajdáék építenek kommunikációjukkal közpénzből....
 
forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=