Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.02.06.

Jogellenesen emelte volna a baloldali vezetés a garázsok bérleti díját

Drasztikusan, közel 50 százalékkal emelte volna meg a kispesti garázsok bérleti díját az önkormányzati tulajdonban lévő Kispest Kft. január 1-től, ráadásul jogellenesen, hiszen arra a szerződés nem adott lehetőséget. Sőt: a jogellenes döntést nemcsak képviselőként, hanem a Kispest Kft. felügyelőbizottsági tagjaként is jóváhagyta Fekete László és Kránitz Krisztián MSZP-s, valamint Varga Attila Párbeszédes képviselő.

undefined

Számos lakossági panasz érkezett a kispesti Fidesz-KDNP frakcióhoz a Kispest Kft. garázs bérleti díjának emelése miatt. Az ugyanis a szerződésben foglalt, inflációnak megfelelő mértékű növekedés helyett csaknem 50 százalékos lett volna, vagyis a mostani 10.362 Ft+ÁFA helyett 2019. január 1-től 15.000 Ft + Áfát kell volna fizetni a bérleményekért.  

Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezető igazgatója levélben tájékoztatta a bérlőket, hogy „A garázs felépítmények alatti földterület önkormányzati tulajdonban van, emiatt 2019. január 1-től közterület használati díjat kell fizetni a Kispest Kft.-nek, az önkormányzatnak. (…) A fenti indokok alapján a Kft. felügyelő bizottságának jóváhagyásával a gépkocsi tárolók havi bérleti díját emeli”. Vagyis, az önkormányzat által a Kft-re rótt plusz kiadást a bérlőkkel szándékozott volna megfizettetni a cég. Mindezt pedig úgy, hogy a felügyelő bizottság tagjai, Fekete László, Kránitz Krisztián és Varga Attila képviselők is jóváhagyták, egyikőjüket sem zavarta a jogellenes döntés.

- Az általunk ismert, érvényben lévő szerződés alapján egyértelmű volt, hogy mindez jogellenes, hiszen az csak az infláció mértékével megegyező emelést tesz lehetővé. Nem értem, a baloldali képviselők hogyan hozhattak ilyen döntést, amelyet ráadásul két minőségükben, képviselőként és felügyelő bizottsági tagként is megerősítettek – mondta el lapunknak Fekete Márk (Fidesz-KDNP) bizottsági tag, akitől azt is megtudtuk: Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta őket a napokban, már postázzák a bérlőknek az újabb levelet, amelyben arról tájékoztatják őket, előző levelük tárgytalan, és csak az infláció mértékével történik majd az emelés.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=