Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.02.06.

Az idei kampányban végre elkészül a Zoltán utcai sportpálya is?

Évek óta ígérgeti Gajda Péter (MSZP) polgármester, hogy közösségi használatba és működtetésbe adják, valamint nevet is keresnek a Zoltán utcai sporttelepnek. A kerítése lassan kidől, a közösségi használatba szánt terület parlagon hever, Gajda Péter sportért felelős DK-s alpolgármestere pedig még csak azzal sincs tisztában, hogy fizetni kell az elvileg ingyenesen használható önkormányzati sporttelepen a focipályáért.

undefined

Gajda Péter 2014-es polgármesteri programjában már szerepelt az egykoron szebb napokat megélt Zoltán utcai sportpálya rendezése, amelynek egy része méltatlanul elhanyagolt állapotban van. Gajda akkor azt ígérte: „Wekerlén vállaljuk, hogy a városrész legnagyobb civil szervezetével, a Wekerlei Társaskörrel együttműködve, közösségi használatba és működtetésbe adjuk a Zoltán utcai Sporttelepet, és nyílt lakossági ötletpályázattal a városrész szellemiségéhez jobban illeszkedő nevet is találunk a sporttelepnek”. De a csaknem 3000 négyzetméteres területhez – amelynek egy részén jelenleg parkoló, a másik felén pedig egy lepusztult, elhanyagolt terület van –, érdemben eddig nem foglalkozott az önkormányzat.

A közösségi használatba adásra váró tér üresen tátong, a kerítése pedig némi túlzással már-már kidől; teljesen méltatlan nemcsak Wekerletelephez, hanem Kispesthez is.

undefined

A tavaly decemberi képviselő-testületi ülésen, a Sportkoncepció tárgyalása során képviselői kérdésként újra előkerült a Zoltán utcai sportpálya fejlesztése is. Gajda Péter válaszában elmondta, hogy a Zoltán utcára nagyjából már elkészültek a kiviteli tervek, vagyis öt év alatt nagyjából sikerült összeállítani a koncepciót, de a megvalósításáról még szó sincs. Pedig a kerület sajnos nem bővelkedik olyan területekkel, amelyet a kispestiek szabadon használhatnának sportolásra.

undefined

- Az önkormányzat saját költségén megépítette a műfüves pályát, majd bérbe adta az egész területet, és most a közpénzen megépített pálya hasznát egy vállalkozó szedi. Ha jól tudom, a legutolsó összeg 6000 forint volt pár éve, amiért bérbe lehetett venni egy órára. Ezt a helyzetet mielőbb rendezni kell, hogy a kispestiek végre szabadon használhassák ezt a területet, ahogyan egyébként azt Gajda Péter 2014-ben megígérte – mondta el lapunknak Ékes Gábor (Fidesz-KDNP), aki képviselőtársaival, Dódity Gabriellával és Lazányi Ferenccel egy helyszínbejáráson ismét szembesült azzal, hogy milyen hatalmas terület áll elhagyatottan, kihasználatlanul. A pálya fejlesztése egyébként azt a célt szolgálta volna, hogy az egyébként túlterhelt Kós Károly téri sportpályák mellett legyen még egy sportolásra alkalmas, ingyenesen használható terület a sportolni vágyó kispestieknek. Amennyiben a polgármester komolyan gondolja, hogy támogatni kívánja a kerületiek egészséges életmódját, sportolását, ennek már rég meg kellett volna történnie. Ehelyett még azt sem tudja a baloldali városvezetés, hogy fizetni kell a pálya használatáért a Zoltán utcában. 

Szintén a Zoltán utcai sportpálya kapcsán képviselői kérdésként az is felmerült, hogy nem túl szerencsés, hogy az elvileg ingyenesen használható sporttelepen fizetniük kell a kispestieknek a műfüves futballpálya használatáért, a tavalyi évben egyébként már 6500 forintot. Nem is csodálkozunk azon, hogy az elmúlt évek sem voltak elegendőek ahhoz, hogy a pályát megújítsák, és közösségi használatba adják, hiszen a sportért felelős DK-s alpolgármesternek, Kertész Csabának, a Sportkoncepció előterjesztőjének – ahogy egyébként Gajda Péternek szintén - fogalma sem volt arról, hogy ez így van, azt mondta, hogy utána fog nézni. Jól látszik, hogy a sportért felelős baloldali városvezető mennyire van képben a kerületi sportélet tekintetében…

Információink szerint az idei, egyébként választási év költségvetésében szerepel ennek a sportpályának is a rendbetétele.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=