Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.02.06.

A hanyagság lépcsőfokai

Szerencsés helyeken a lépcső a haladás, a célok megvalósításának metaforája: "feljebb léptünk egy lépcsőfokot". Kispesten viszont a hanyagul elvégzett munka szimbólumai is lehetnének: jelenleg a Nyugdíjasház lépcsője jelent balesetveszélyt az ott közlekedők számára, de emlékezhetünk még a Berzsenyi utcai rendelő lépcsőjének kálváriájára, vagy a Kossuth téri piac szintén balesetveszélyes lépcsőire is.

undefined

Az elmúlt években több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy a legalapvetőbb és komolyabb anyagi ráfordítást sem igénylő feladatokat is milyen hanyagul képes megoldani a Gajda Péter (MSZP) vezette balliberális többségű önkormányzat, illetve a szintén MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián irányítása alatt működő VAMÜSZ. Jelenleg a Batthyány utcai Nyugdíjasház lépcsője fenyegeti balesetveszéllyel a rajta közlekedőket:

undefined

Csak remélni tudjuk, hogy nem kell baleseteknek, csonttöréseknek történnie ahhoz, hogy az önkormányzat rendbe hozza a Nyugdíjasház lépcsőjét, lehetőleg tartósabban, mint annak idején a Berzsenyi utcai házi- és gyermekorvosi rendelőét. 

undefined

A Berzsenyi utcai rendelő lépcsője, aminek kijavítása komoly gondot okozott az önkormányzatnak.

Emlékezetes történet a Berzsenyi utcai rendelő lépcsője: a 2016. év eleji zord időjárás tovább rontotta az építmény már akkor balesetveszélyes állapotát, feltöredezett a járólap, kövek álltak ki, vagy éppen hiányoztak a lépcsőből. Ez a lehangoló állapot huzamosabb ideig megmaradt, mivel gyors, de hanyag munkát végzett az önkormányzat, hiszen egy évvel később, 2017 februárjában sem volt megoldott a lépcső tartós kijavítása. Végül a gyermekrendelő felújítása hozott részsikert: az ominózus lépcsőt azzal egyidőben rendbe tették, de valami rejtélyes oknál fogva gyermekrendelő feljáróját nem sikerült befejezni, annak burkolata mind a mai napig hiányzik.

A fénykép 2019. február 5-én készült.

Ugyanez a munkamorál jellemezte a VAMÜSZ-t, amikor az évtizedek óta szintén kritikus állapotban lévő Kossuth téri piacon tavaly októberben újabb baleset történt: egy idős hölgy elesett a csarnok balesetveszélyes lépcsőjén és bokatörés gyanújával vitték el a mentők. Ezt követően a Kránitz Krisztián (MSZP) vezette vagyonkezelő csak azt az egy lépcsőt javította ki, amelyiken a baleset történt; a néhány méterrel arrébb lévő feljáróhoz, amelyikből szintén kilógnak a betonvasak és durván töredezett, hozzá sem nyúltak

undefined

A Kossuth téri piacon egyébként nem csak a lépcsők, hanem a szerteszét hemzsegő kátyúk is balesetveszélyesek: 2017-ben egy hölgy éppen az egyik kátyúban törte el a bokáját.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=