Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.01.17.

Négy éve csak ígéret a felújítás

Bár 2014-ben megígérte Gajda Péter (MSZP) a polgármesteri programjának részeként, most mégis újra bekerült a közösségi költségvetésbe a megszavazható javaslatok közé a Puskás Iskola udvarának felújítása. Pedig azóta már két gyermek is megsérült ott, ennek ellenére az önkormányzat nem érzi, hogy kötelessége lenne rendbe tenni az udvart. Inkább a lakók mögé bújva próbálják feledtetni, hogy ez egyébként egy ígéret volt, valamikor régen…

undefined

Kispest önkormányzata nemrég közösségi költségvetést indított, amelynek lényege, hogy az önkormányzat kiválaszt néhány fejlesztést, amelyre szavazhatnak az itt élők. Ez idén úgy módosult, hogy a lakók mondhatták meg azt is, milyen fejlesztéseket látnának szívesen a megszavazhatók között. A legtöbb szavazatot kapó fejlesztést az önkormányzat betervezi a jövő évi költségvetésébe, és meg is valósítja azt. Így került be a közösségi költségvetésbe a Puskás Iskola udvarának felújítása ismét, amely egyébként Gajda Péter (MSZP) 2014-es polgármesteri programjának része volt; akkor ígérte meg elsőként ugyanis, hogy rendbe teszik azt. Az udvar már akkor is nagyon rossz állapotban volt, azóta pedig két gyermek is megsérült az udvaron. 2015-ben egy kislány a fogát törte ki, amikor elesett a feltöredezett aszfalton, tavaly márciusban pedig egy ötödikes gyermek karja tört el, amikor elesett a fák gyökerében. Az udvart mégsem újították fel. Megteszik, ha a felújítás kapja a legtöbb szavazatot.

Igaz, az iskolák fenntartását 2017 januárjában az állam átvette, a kispesti intézmények leromlott állapotáról korábban lapunkban is sokszor beszámoltunk. Az önkormányzatot anno még az a hibalista sem hatotta meg, amelyet 2016 májusában az előző tankerületi igazgató állított össze az iskolaigazgatók által elküldött problémák alapján. A Puskás Iskola udvara ebben az összeállításban is szerepelt. Egy képviselő-testületi ülésen Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok felvetésére, hogy az önkormányzat mielőbb kezdje meg az iskolaigazgatók által összeírt hibalista mentén az iskolák felújítását, Gajda Péter frakciója megkérdőjelezte a levél tartalmát, holott azt az akkori tankerületi igazgató küldte el hivatalos levélben az önkormányzatnak. Azon sem csodálkoznánk, ha ezzel a kijelentéssel is csak húzták az időt, és már arra készültek, hogy majd a Klebelsberg Központ megoldja a problémákat, amikor átveszi a tanintézményeket.

Gajdát egyébként a szülők is számon kérték már az elmaradt udvarfelújítás miatt, amikor kiderült: vizes játszóterek alakítanak ki a Puskás iskola szomszédságában, a Berzsenyi utcában. A hozzászólásokból látható volt, hogy sokan az iskola udvarának felújítását tartották volna fontosabbnak, mert ott rendszeresek a kisebb-nagyobb balesetek.  

- Tökéletesen jól mutatja a baloldali városvezetés hozzáállását a kispesti ügyekhez ez az eset. Persze, most már megteheti Gajda Péter, hogy a fenntartó Klebelsberg Központra mutogat, mint fenntartóra. Számomra csak az a megdöbbentő, hogy nem érzi, ha már nem tette meg akkor, amikor megígérte és önkormányzati fenntartású volt a Puskás Iskola, legalább a balesetek után, a kispesti gyerekek testi épségének megvédése érdekében tegye meg a megfelelő lépéseket, és ne a lakossággal szavaztassa meg másodszorra is az esetleges felújítást – mondta el lapunknak Dódity Gabriella. A képviselő egyébiránt közösségi oldalán annak is hangot adott, ha a lakók megszavazzák a felújítást, így lehet a választási évben tett, elfeledett ígéretből mennybemenetel, hiszen sokan, akik nincsenek tisztában az előzményekkel, csak azt fogják látni, milyen rendes az önkormányzat, hogy felújítja az udvart a Klebelsberg Központ helyett. Az a törött kar és kitört fog meg belefér…

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=