Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.01.16.

Kívül-belül megújult a Gyöngyszem Bölcsőde

Kívül-belül megújult a Gyöngyszem Bölcsőde, amelynek korszerűsítését már nem lehetett tovább halogatni. Az épületben elöregedett a vízvezeték-rendszer, a bölcsőde beázott, emiatt dohos, penészes volt a fal, a világítás sem működött rendesen, nem egy helyen wc-deszka sem volt a gyermekek illemhelyén, igaz, ez utóbbi inkább a karbantartó, Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő vezette VAMÜSZ hanyagsága volt. Mindenesetre tény: örvendetes, hogy végre XXI. századi körülmények között tölthetik a kicsik a mindennapjaikat.

undefined

Hamarosan egy megújult, korszerű intézménybe térhetnek vissza a kispesti gyermekek, miután az önkormányzat végre felújította a Gyöngyszem bölcsődét. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok évek óta küzd a nevelési intézmények felújításáért, legutóbb év elején, egy 60 oldalas összeállításban írta le a problémákat, és adta át javaslatcsomagját Gajda Péter (MSZP) polgármesternek. Ebben tételesen felsorolta, hogy melyik óvodában és bölcsődében milyen jellegű munkálatokra lenne égető szükség.

undefined

A képviselő a Gyöngyszem Bölcsődében is járt, anyagában azt írta, hogy az intézményt 1983-ban adták át, sok minden az eredeti, átadáskori állapotot tükrözi. Elöregedett az elektromos hálózat, nincs megfelelő világítás az épületben, a vízvezeték-rendszer meghibásodása miatt szétázott a fal, az állandó beázások miatt a falak penészesek, dohosak, több helyen hiányzott a wc-deszka és a burkolatok, a beépített szekrények is cserére várnak. A teljes konyhát és mosodát is meg kell újítani, a mosoda eszközparkját pedig háztartási helyett iparira kell cserélni.

- Látható volt, hogy ebben az épületben már nem lehet tovább halogatni a felújítást, a kispesti gyerekek a XXI. századhoz méltatlan körülmények között töltötték mindennapjaikat. Megdöbbentő volt számomra, amikor ott jártam, hogy volt olyan wc, amelyen nem volt deszka. Ez nem a fejlesztési forrás hiánya, hanem nemtörődömség a vagyonkezelő részéről. Nagyon örülök, hogy megújult végre ez az intézmény, bízom benne, az anyagomban foglalt sok más munkát is mihamarabb elvégzi az önkormányzat, hiszen erre vette fel a városvezetés az 1 milliárd forint hitelt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella. 

A munkálatok során korszerűsítették az  intézmény elektromos hálózatát és megújították a világítását, valamint az épület teljes építészeti és gépészeti felújítására is sor került.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

forrás:kispest.info

 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=