Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.01.16.

Bemutatták az Eötvös utcai KRESZ-park terveit

Lakossági fórumon mutatta be az önkormányzat a kispestieknek az Eötvös utcai KRESZ-park terveit, amelyet várhatóan még idén meg is valósítanak a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forintos támogatásának köszönhetően. Hamarosan újabb lakossági fórumok várhatóak, miután a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére több lakótelepi kis park megújításának tervei is hamarosan elkészülnek. Jó hír, hogy idén kormányzati forrásból elkészülhet a Csokonai utcában a sport-és szabadidőpark is.

undefined

A lakossági kéréseket is figyelembe véve készültek el a tervek az Eötvös utcai KRESZ-park megújítására, amelyet a napokban mutatott be az önkormányzat egy lakossági fórumon. A terület a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán nyert 100 millió forintnak köszönhetően újulhat meg, és a tervek szerint lesz kutyafuttató, fitneszrész, futókör, nyilvános illemhely, pihenőpark-rész padokkal, és végre a közvilágítást is kiépítik a most még elhagyatott, sötét parkban. A lakók felvetették, hogy érdemes lenne körbekeríteni a területet, illetve bekamerázni, hogy sokáig megőrizhessék annak szépségét és tisztaságát. Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a lehetőségeket. A fejlesztés a tervek szerint még idén elindul.

undefined

Közben újabb lakossági fórumok várhatóak, miután Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok egy korábbi előterjesztésében ötlakótelepi helyszín megújítására tett javaslatot.

undefined

- A Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti terület már megújult, úgy tudjuk, hogy az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti rész koncepciótervei is elkészültek. A József Attila utca 7l-73. számú ház mögött, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti és a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területektervei pedig most készülnek a tervek, amelyeket szintén lakossági fórumon véleményezhetnek az ott élők – tudtuk meg Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnoktól, aki valamennyi, javaslatában szereplő lakótelepi rész kapcsán kikérte az ott élők véleményét, így tett a volt KRESZ park kapcsán is. A lakók visszajelzései is megerősítették, érdemes volna pihenőparkká alakítani. Sokan jelezték, hogy a területen problémát okoz a kutyaürülék, ezért jó lenne egy körbekerített kutyafuttató is a területre. A lakossági fórum után véglegesítik a terveket, a terület pedig a fővárosi támogatásnak köszönhetően várhatóan még idén megújul. A képviselőtől azt is megtudtuk: a Csokonai utcában várhatóan még idén kialakítják a kormányzati programban szereplő sport-és szabadidőparkot, amelyet teljes egészében kormányzati támogatásból építenek ki.

undefined

- Örülök, hogy nem csupán a központi, frekventált területek újulnak meg, mint például a központi játszótér, vagy a Kós Károly tér, mert elfogadhatatlan, hogy kies, poros területek, széttöredezett pad-és betonasztal maradványok tarkítják a lakótelepet – mondta a képviselő.

undefined

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=