Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.12.21.

Karácsonyi öröm a Gyöngyszemeknél

A kispesti értelmi fogyatékosokat és családjaikat segítő Gyöngyszemek Alapítvány idén tartott második alkalommal karácsonyi estet gondozottjai számára.

undefined

Második alkalommal tölthették együtt meghitt, családias légkörben és örömteli hangulatban karácsonyi estjüket a kispesti fogyatékkal élőket és szüleiket támogató Gyöngyszemek Alapítvány gondozottjai és családjaik a KMO-ban. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki szívén viseli az alapítvány és gondozottjai sorsát, idén is ajándékokkal kedveskedett a fiataloknak.

– Nagyon fontos és Kispesten hiánypótló küldetésnek tartom, amit a Gyöngyszemek Alapítvány tesz a fogyatékkal élőkért és családjaikért, és örömmel tölt el, hog második alkalommal hangolódhattak együtt a karácsonyi ünnepekre a KMO-ban – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki a tavalyi első karácsonyi est létrejöttét is támogatta, valamint a szervezésben is részt vett.

undefined

Az ünnepi est a Gyöngyszemek tanulságos színdarabjával, a Néma énekessel vette kezdetét, amelyben a középsúlyos értelmi fogyatékos mellett egészséges fiatalok is szerepelnek. Ennek legfőbb üzenete – a Gyöngyszemek másik színdarabjához hasonlóan – egybeesik az alapítvány fő célkitűzésével: az önzetlen segítség fontosságára hívja fel a figyelmet, és arra, hogy legyen az ember akár egészséges, akár éljen betegségben, vagy fogyatékossággal, ugyanolyan értékeket tud teremteni.

undefined

Ezt követte a karácsonyi ünnepek egyik legszebb érzése, az ajándékozás öröme: a gondozottak édességből, készségfejlesztő gyurmából és apró játékból álló ajándékcsomagot kaptak Dódity Gabriellától és Lazányi Ferenctől, valamint a Fővárosi Kormányhivatal XIII. Kerületi Hivatalának Nyilvántartási Osztályának munkatársai is meglepték a fiatalokat. Az est végén pedig jött a buli, a fiatalok egyik kedvenc szórakozása: a karaoke és tánc következett.

– Jól érezte magát mindenki, a fiatalok nagyon örültek az ajándékoknak, és a szülők is azt mesélték, boldoggá tette őket az együtt töltött idő – mondta lapunknak Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány vezetője. – Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segítséget nyújtott ahhoz, hogy ilyen jó bulit tudtunk biztosítani a közösségünknek, Dódity Gabriellának, aki segítségére mindig számíthatunk, Papadimitriu Athinának és leányának köszönjük a színvonalas előadást és a KMO-nak, hogy ismét helyet biztosítottak nekünk – tette hozzá.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=