Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.12.01.

Célegyenesben a KÖKI melletti kiserdő rendbetétele

Fél évvel a tervek bemutatása után végre megszülethet a szándéknyilatkozat Kispest Önkormányzata és a terület tulajdonosa, a Pilisi Parkerdő Zrt. között az úgynevezett Kúttói erdősáv rendbetételére. Az elhagyatott kiserdő szabadidőparkká alakítását dr. György István választókerületi elnök és Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezték az erdőgazdaságnál, így a környéken élők legnagyobb örömére várhatóan már jövő évben elkezdődhetnek a munkálatok.

undefined

Évek óta azon dolgozik a Fidesz-KDNP frakció, hogy a Sibrik-felüljáró melletti, Víztorony utca irányába húzódó Kúttói erdősávot rendbe tegyék. A terület ugyanis elhanyagolt, a nejlonokkal és rongyokkal borított, fából összetákolt „kunyhókban” hajléktalanok élnek. Dódity Gabriella többször is járt kint az erdőben, az egyik hajléktalannak vonatjegyet is vett, mert vidéki rokonoknál szeretett volna új életet kezdeni. A Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Központ segítségével pedig a hajléktalanokkal élő kutyákról és cicákról gondoskodott. Az áldatlan állapotok miatt a környéken egyre több volt a panasz.

undefined

Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság szakértője, a terület körzetfelelőse már 2014-ben javasolta, hogy újra a közösséget szolgáló, kulturált, szabadidős tevékenységre is alkalmas erdővé kellene alakítani a területet.

undefined

Korábban Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) 2016-ban, egy Gajda Péter (MSZP) polgármesterrel közös előterjesztésben tett javaslatot arra, hogyan alakítsák sportparkká a területet. Az akkor kiírt minisztériumi pályázaton azonban csak önkormányzati területtel lehetett indulni, így le kellett tenni erről az elképzelésről. Helyette a Csokonai utcai területtel pályázott sikeresen az önkormányzat sport-és szabadidőpark kialakítására a minisztériumnál, amelynek kialakítását a jövő évben megkezdi a Nemzeti Sportközpontok.

Ezután kereste fel Dódity Gabriella és dr. György István választókerületi elnök a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt-t annak érdekében, hogy az erdő megújításáról kezdjék meg az egyeztetéseket, amelynek eredményeképpen 2018 februárjában létrejött az első találkozó, és elkezdődhetett a tervezés. Nyáron már el is fogadták az egyik koncepciótervet, amelyhez Dódity Gabriella és Vidra Zoltán kikérték a lakók véleményét is. A tervek szerint murva és fenyőkéreg burkolatú járdák kötik majd össze a területen létesítendő szabadidős, valamint sportolásra alkalmas részeket. Lesz futókör, akadálypályás kutyafuttató, játszótér a kicsiknek és közösségi terek. De a pihenésre vágyókra is gondoltak, hiszen – az erdő hangulatához illő – rönkfa bútorokat, asztalokat, ülőkéket is elhelyeznek. A megállapodás szerint Kispest 20 millió forint támogatást biztosít a munkálatokhoz.

undefined

- Nagyon örülök, hogy megújulhat a kiserdő, az önkormányzat is belátta, lépni kell a kiserdő rendbetétele kapcsán. Bízom benne, hogy a szándéknyilatkozat aláírása után rövid időn belül megkezdődhetnek a munkálatok, és végre visszakaphatják a Felső-Kispesten élők ezt a területet, ahol megfelelő körülmények között tölthetik majd a szabadidejüket – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.-től, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítása során lehetőség szerint tervezzenek egy zajvédő falat is az erdő mellé.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=