Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.11.09.

Több lakótelepi parkra készülnek a tervek

Noha 2017 januárjában úgy döntött a képviselő-testület, hogy a Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok egyéni indítványában szereplő öt lakótelepi kis parkot felújítják, ezek közül csak egyet alakított ki az önkormányzat, a Klapka és Irányi utcai tízemeletes házak között. A koncepciótervek már készülnek, januárban lakossági fórumok is várhatók.

undefined

Kispest közterületein a néhány nagyobb és modern park mellett a házak között meghúzódó területekre már nem jutott ekkora figyelem. Évekkel ezelőtt hívta fel Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok a figyelmet az elhanyagolt részekre, rozsdás hintaállványokra,  balesetveszélyes betonasztal-maradványokra, ülőfelület nélküli padokra, üres, poros részekre. Több helyszínre még 2014 nyár végén el is készítették a terveket Ékes Gábor akkori alpolgármester keretéből, ám azok a választásokat követően a fiókba kerültek. Évekkel ezelőtt Dódity Gabriella kezdeményezte, hogy az elkészült tervek alapján kezdődjenek meg a felújítások a József Attila utca 7l-73. számú ház mögötti, az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti és a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területeken, valamint a Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti részen. Utóbbin el is készültek a munkálatok, ám a többi helyen az elmúlt két évben az első kapavágásokat sem kezdte meg az önkormányzat.
- Egyeztettem a Zöldprogram Iroda vezetőjével, és örömmel hallottam, végre a többi területre is készülnek a koncepciótervek. Az előzetes elképzeléseket az iroda munkatársaival közösen lakossági fórumon fogjuk bemutatni az itt élőknek, várhatóan januárban. A lakótelepi házak közötti kisebb területek fejlesztésével sokat lehetne tenni az ott élők komfortérzetéért – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: a lakók javaslatait továbbra is várja a [email protected] e-mail címen.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=