Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.09.23.

Ismét kispesti diákokat repített a Varázskaraván

Idén hetedik alkalommal repítette a kispesti diákokat a Varázskaraván az Állatkertbe. Ezúttal az időjárás is nagyon kegyes volt, hiszen nyári melegben kocsikázhattak az Autómentes Nap alkalmából gyerekek Budapesten át. Idén Kispestről a Móra Ferenc Általános Iskola És Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai utazhatott az elektromos karavánnal.

undefined

A Varázskaravánt dr. György István Budapest kormánymegbízottja, és Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP)  kispesti frakcióvezető indított útjára 2012-ben. A jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően mostanra több mint fél tucat kispesti és kőbányai intézményből csaknem háromszázötvenen utazhattak rendőrmotoros biztosítás mellett kisautókkal az Állatkertbe. Ezúttal Kispestről a Móra Ferenc Általános Iskola És Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 35 diákja vehetett részt a rendezvényen. 

Ez egy igazán különleges élmény, főként a sajátos nevelési igényű vagy a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az Állatkertben a gyerekek kaptak szendvicset és csokoládét, majd örökbefogadták Rembát, a zebrát, aki idén márciusban született, és aki természetesen az Állatkertben marad, de az iskolások oklevelet kaptak arról, hogy egy éven át ők lesznek a nevelőszülei. 

A rendezvény az Állatkert és az elektromos kisautókat felajánló ElectroAuto Kft., valamint a Varázskaraván biztosítását végző Budapesti Rendőr-főkapitányság felajánlásainak köszönhetően valósulhat meg.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=