Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.08.28.

Épül-szépül a wekerlei kispiac

Jól halad a wekerlei kispiac felújítása, amely várhatón év végén nyitja meg kapuit. 110 millió forintos fővárosi támogatással egyebek mellett egy új, kétszárnyú piacépületet is kialakítanak, amelynek falai már láthatóak a területen. A piac egyébként szinte a teljes átépítés idején nyitva tart.

undefined

Bár a baloldali városvezetés nem akarta beadni a pályázatot, hála a Fidesz-KDNP frakció kitartó munkájának, végül mégis pályázott és 110 millió forintot nyert a kerület a fővárostól a TÉR_KÖZ pályázaton a wekerlei kispiac felújítására. A munkálatokat idén tavasszal kezdték meg, és jó ütemben haladnak a kivitelezéssel.

A falak már kintről is láthatóak, kezd körvonalazódni a piac területe, elosztása. Az előző ciklusban elkészített tervek alapján egyébként egy új piacépületet alakítanak ki. A kétszárnyú épület a Nádasdy utca és a Gutenberg körút oldalán húzódik majd, a terület a Pannónia út felé nyitott, éjszaka kerítéssel és kamerával védett lesz. Az új piacon lesz wifi-hálózat, kerékpártárolók, szelektív hulladékgyűjtők és a megújuló energiaforrások használatára is hangsúlyt fektetnek. Parkolási lehetőség továbbra is a Gutenberg körúton lesz. Az állandó piactér az új épületek, valamint a telekszabályozás miatt a mostaninak a felére csökken, kiegészülve egy fedett, de nyitott térrel. A Pannónia úti szakasz füves terület lesz, az út mentén visszapótolják a korábbi oszlopos fasort, és néhány dézsás növényt is kihelyeznek. A kereskedelmi egységek mellett egy 32 négyzetméteres közösségi helyiség is épül egy 35 négyzetméteres zárt udvarral. A felújítás idejére részlegesen lezárták a piacot, a használatbavételi engedélyezés és az utolsó pavilonok lebontása idejére pedig – hozzávetőleg egy hónapra - teljesen be is zár majd.

– Nagyon örülök, hogy ha a Kossuth téri piaccal nem is, de legalább a wekerleivel elindult a kerület a pályázaton, ahogyan azt korábban javasoltuk. Így fővárosi támogatással megújulhat a terület – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=