Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.08.14.

Már épülnek az elektromos töltőállomások!

Hét elektromos töltőállomás épül Kispesten az állami tulajdonban lévő E-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. jóvoltából. Budapesten eddig 167 helyen található a környezetbarát elektromos autók töltésére alkalmas helyszín, ezekhez csatlakozhat immár Kispest is a kormánynak köszönhetően.

undefined

A kormány kiemelten támogatja a környezetbarát autók terjedését, ezt segíti elő az a program is, amelynek köszönhetően töltőállomásokat telepít az állami tulajdonban lévő E-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. Kispesten is.

Így a Vak Bottyán utca és Kosárfonó utca sarkán, az Árpád utca 7. előtt, a Batthyány utcában (Templom tér 7.), a Kossuth téren, a Hofherr Albert utca 42. előtt, a Corvin körút 7-13. számnál, valamint a Pannónia utca 2-nél lehet majd tölteni az autókat.

undefined

- Elektromos autósként természetesen nagyon örülök a hírnek, de elsősorban azért, mert a kormány segítségével Kispest is részt vehet a fejlesztésekben, a fejlődésben – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

 Miért váltsunk elektromos autóra? 

Hazánkban az elektromos autók nyilvános töltőállomásokon ingyenesen letölthetőek. A dízel és benzines járművekkel szemben nincs CO2 kibocsátás, nincs károsanyag-kibocsátás, ezáltal csökken a környezetszennyezés. Nincs zajártalom, településeink egészségesebbé és élhetőbbé válnak. A zöld rendszámmal ellátott autók Budapesten és több vidéki nagyvárosban ingyenesen parkolhatnak.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=