Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.08.14.

Célegyenesben a Határ út

Augusztusban végre folytatódhat a Határ úti buszvégállomás felújítása a Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint. Befejezik a hiányzó térburkolást, utcabútorokat is elhelyeznek, miután a beruházást évekig meghiúsító standokat lebontották. A több éves jogi procedúra eredményeképp a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának megnyílt a lehetősége, hogy kimondja a bontást és végre is hajtassa azt.

undefined

Az ősz folyamán be is fejeződhetnek a Határ úti felújítás munkálatai – hívta fel a figyelmet közösségi oldalánDódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. A Fővárosi Önkormányzattól kapott hírre utaló beszámolója szerint még augusztusban folytatódhatnak, és akár már idén be is fejeződhetnek a sok éve hányatott sorsú Határ úti buszvégállomás munkálatai. 

Elvégzik a hiányzó térburkolást, és az utcabútorokat is kihelyezik. Minderre azok után kerülhetett végre sor, hogy a közterület-használattal kapcsolatos ügyek 2018. május 1-től hatósági eljárás keretében kerülnek elbírálásra, a korábban megkezdett, de a pavilonok miatt felfüggesztett beruházás mielőbbi folytathatósága érdekében a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság hatósági határozatban elrendelte a pavilonok bontását és a közterület eredeti állapotba való helyreállítását. A bizottság a döntését egyben azonnal végrehajtóvá nyilvánította, és átadta végrehajtásra a NAV-nak, de a pavilonokat még a hatósági bontást megelőzően lebontották.

Mint arról lapunk is többször beszámolt, a beruházás tervezését még 2012-benmegvalósítását pedig 2015-ben kezdte meg a Fővárosi Önkormányzat dr. György István, akkori főpolgármester-helyettes és munkatársa, Dódity Gabriella, jelenlegi kispesti fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezésére. Akkor a kereskedők nagy részével meg is állapodtak abban, hogy még 2014-ben elhagyják a területet. A legtöbb pavilontulajdonos el is fogadta, hogy egy tulajdonosnak, mint ahogyan egy bérbe adott lakás tulajdonosának is, jogában áll meghatároznia, meddig kívánja bérbe adni az ingatlanját, ebben az esetben a buszmegálló területét. Néhányan azonban jogellenesen, közterület-használati engedély nélkül is ott maradtak, nem törődve azzal, hogy Dél-Pest közlekedési csomópontjának felújítását hiúsítják meg ezzel. (Ezekről ittitt és itt olvashat.)

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=