Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.07.23.

Új kézilabdapályát kaptak a kispesti diákok

A régi, balesetveszélyes, töredezett aszfaltú helyett új, modern kültéri kézilabdapálya várja a Vass Lajos Általános Iskola diákjait szeptembertől. A pálya a kormány több milliárd forintos keretösszegű „Rekortán pálya fejlesztési programja” részeként a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg.

undefined

A régi, töredezett aszfaltú, játékra már-már alkalmatlan, de a diákokhoz mindenképp már méltatlan aszfaltú kézilabdapálya épült a Vass Lajos Általános Iskola udvarán. A fejlesztés külön öröm többek között azért is, mert az intézmény a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos partneriskolája, így XXI. századi körülmények között edzhetnek az ifjú tehetségek.

undefined

Ilyen lett...

– Minden kispesti iskolában megvalósuló fejlesztésnek nagyon örülök, nem utolsó sorban azért, mert számos épület és udvar is rossz műszaki és elhanyagolt általános állapotban került át az államhoz – mondta lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki a kültéri pálya telepítését szorgalmazta és elősegítette.

A hivatalos átadóra várhatóan szeptember 3-án kerül sor, de az Elios Kispest Női Kézilabda Klub sportolói már addig is edzhetnek rajta. A rendezvényen, ahol válogatott játékosok is megjelennek majd, pályaavató meccset is játszanak az U13-as lányok - mondta lapunknak Duráczky Márton, a Női Kézilabda Klub sportklub utánpótlás igazgatója. A klub két éve működik együtt a Vass Lajos Általános Iskolával, idén indul a második kézilabdás osztály, és jelenleg mintegy 70 diák sportol az klub színeiben.

undefined

Ilyen volt...

– Köszönettel tartozunk a Vass Lajos Általános Iskolának a nagyszerű együttműködésért és nagyszabású terveink vannak a jövőre nézve – mondta lapunknak Győri Ágnes válogatott kézilabda kapus, a kispesti klub utánpótlás edzője, aki hozzátette: egy könnyűszerkezetű kézilabdacsarnok megépítését is célul tűzték ki, amely megvalósításhoz már benyújtották a pályázatot.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=