Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.04.05.

Ismét törvényt sértett az önkormányzat

A Fidesz plakátok törvénytelen leragasztása után az intézmények előtt található önkormányzati hirdetőtáblák tartalmát is jogsértőnek ítélte a Nemzeti Választási Bizottság - lényegében helyben hagyva az elsőfokú határozatot -, igaz, a bírság kiszabását mellőzte. A táblákon kizárólag Burány Sándor és dr. Hiller István, az MSZP-Párbeszéd jelöltjeinek kampányszövegei olvashatóak, de más jelöltek nem kaptak rajta helyet.

undefined

Még alig száradt meg a pecsét a Kúria által hozott döntésen, amely szerint törvénysértő módon ragaszttatta le Gajda Péter polgármester (MSZP) megbízásából Kispest Önkormányzata a Fidesz-KDNP „Együtt bontanák le a határzárat” választási plakátját, máris itt az újabb jogsértés.

undefined

A Kúria jogerősen kimondta: törvényellenesen ragaszttatta le Gajda Péter a Fidesz plakátjait

 

A Nemzeti Választási Bizottság ugyanis helybenhagyta az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság döntését, amely szerint sérti a jelölőszervezetre vonatkozó esélyegyenlőségi alapelvet az, hogy az önkormányzat hirdetőtábláin a képviselőjelöltek közül kizárólag az MSZP-Párbeszéd jelöltjei, Burány Sándor és Hiller István szerepelnek. A döntés – amely ellen bírósági felülvizsgálatért folyamodhatnak  – értelmében eltiltották XIX. kerület Kispest Önkormányzatát a további jogsértéstől.

Az indoklásában kifejtették: kampányeszköznek minősül minden olyan eszköz, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére. Márpedig a Kispesten az önkormányzat által kihelyezett csaknem 60 darab hirdetőtábla alkalmas erre. A kihelyezett hirdetőtáblákon elhelyezett médiatartalom kizárólag  a  baloldali jelölteket mutatja be, az ő álláspontjukat és véleményüket tükrözi, ezzel a kötelezően semleges pozícióját feladja.

Miközben Gajda a pártokon felülálló, a kispestiek megmentőjének szerepében tetszeleg, mindent bevet – akár törvénysértések árán is -, hogy elfedje az igazságot és megtartsa a személye, és a pártja emberei körül kialakult rózsaszín pátoszt. Elég csak megnézni az általa leragaszttatott Fidesz plakátokat, vagy a most szintén jogsértőnek minősített publimont táblákat. Így már az is világos, hogy miért emelték Gajdáék idén is a kommunikációra szánt keretet csaknem 150 millió forintra – amely egyébként a polgármester szerint tovább emelkedhet a kampányokban -, hiszen minden fórumon meg kell ígérni mindent a kispestieknek, amely előfordul, hogy aztán csak ígéret marad.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=