Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.03.16.

Kispesti megemlékezés után Békemenet

A Nemzeti Dal közös elszavalásával és csendes főhajtással emlékeztek Kispesten, a Kossuth téren 1848-49 hőseire. A megemlékezés után az ünneplők a város felé indultak, hogy csatlakozzanak a Békemenethez, ahhoz a több százezres tömeghez, akik együtt vonultak a Kossuth térre, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

undefined

Dr. György István, Kispest országgyűlési képviselőjelöltjének ünnepi beszéde, és a Nemzeti Dal közös elszavalása után a kispesti csapat is elindult a városba, hogy csatlakozzanak a Békemenethez a Bem téren.

A Békemenet elindulása előtt Bayer Zsolt publicista arról beszélt, hogy egész Európa megosztott. Az egyik oldalon állnak a „kétdimenziós emberek”, akik számára csak az egyén, individuum, szabadság létezik, akik megfoszttattak a vallási, nemzeti és nemi identitásuktól, és akik azt gondolják, egyedül ők képviselik a modernitást és Európát. Szavai szerint a másik oldalon állnak ők, akik azokat az eszméket és értékeket képviselik, amiktől Európa Európa lett, akik még tudják, mit jelent Isten, nemzet, haza, család, gyermek, akik még tudják mit jelent "férfi és az asszony". Majd a tömeg elindult a Kossuth Lajos térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében hangsúlyozta: El akarják venni az országunkat, nem egy tollvonással, mint száz éve Trianonban, most azt akarják, hogy néhány évtized alatt önként adjuk át másoknak, más földrészről érkező idegeneknek, akik nem beszélik a nyelvünket, nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket és életformánkat.

undefined

Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha – tette hozzá Orbán Viktor az Országház előtti díszünnepségen. A három hét múlva esedékes országgyűlési választásról elmondta: ismerjük a jelölteket, „vannak, akikkel harminc, vannak, akikkel tíz éve hadakozunk”. „Maguk ismerték el, hogy képesek reggel, délben és este is hazudni”.Arra kell készülnünk, hogy a mi jelöltünkkel végül mindenütt egy „Soros-jelölt” áll majd szemben, „még ha lesznek olyanok is, akik behúzott kézifékkel mennek”. Az a céljuk, hogy bármiről legyen szó, csak arról a veszélyről ne, amely Magyarországot fenyegeti. Ellenfeleink is tudják, most évtizedekre eldőlhet Magyarország sorsa. Ezért semmitől sem riadnak vissza – mondta a kormányfő.

- „Nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá szervezett nemzetközi hálózattal”: külföldi konszernek és belföldi oligarchák által kitartott média, hivatásos béraktivisták, bajkeverő tüntetésszervezők, a nemzetközi spekulánsok által fizetett NGO-k láncolata, amit Soros György neve foglal össze és ő testesít meg – fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő kiemelte: 2010-ben, amikor talpra álltunk, fellázadtunk, és harcolni kezdtünk a magyarokért Brüsszelben és a többi birodalmi központban, még egyedül voltunk. De aztán megjöttek a lengyelek, a szlovákok és a csehek. Aztán az Egyesült Államok bevándorlásellenes elnököt választott, és a britek is saját útjukra léptek. Izrael máig kitart. Aztán Ausztriában a hazafiak átvették a hatalmat, és az olaszok is nemet mondtak a bevándorlásra – sorolta. 

A miniszterelnök ezután a fiatalokhoz szólt. Szerinte lehet, hogy a fiatalok most úgy érezhetik, övék az egész világ, „ide nekem az oroszlánt is”. Igazuk van, a nagyra törés hiánya maga a középszerűség, és az élet semmire sem jó, ha nem kezd vele valamit az ember – mondta.

Ám eljön a pillanat – folytatta -, és rá fognak ébredni, kell egy hely, egy nyelv, egy otthon, ahol az ember az övéi között, biztonságban, szeretetben leélheti az életét. Egy hely, ahová visszatérhet, ahol megérezheti, hogy az élet nem hiábavaló, és a végén sem hullik a semmibe. Hozzáadódik és beépül az ezeréves nagyszerű alkotásba, amit „egyszerűen csak hazának, magyar hazának nevezünk” – fogalmazott.

Magyar fiatalok, most a hazának van szüksége rátok, gyertek, harcoljatok velünk, hogy amikor majd nektek lesz szükségetek a hazára, még meglegyen! – hangoztatta.

undefined

undefined

Az eseményről készült videónkat a IDE kattintva tudja megtekinteni.  

Forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=