Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.02.21.

Piac wc felújítás 8,4 millió forintért – egy szomszédos kerületben két millióval kevesebbet számoltak

Két évvel ezelőtt újította fel az önkormányzat vagyonkezelője a piacon található kereskedők mellékhelyiségét. A beruházás vizsgálatát még szeptemberben kezdeményezte a Fidesz-KDNP frakció, mert túlzónak ítélte meg a felújítási összeget, amelyet egy szomszédos kerület vagyonkezelője a hivatalos TERC program használatával 2 millió forinttal olcsóbbra árazott be.

undefined

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő szerint a kb. 40 mˆes vizesblokk felújítása kapcsán irreálisan magas a 8,4 millió forintos ár, amelyből akár egy lakást is fel lehet újítani.

– A szakértői vélemény rámutat, hogy bizonyos munkáknál a szomszédos kerülettől eltérően Kispesten nem a minimális, 2400 forintos rezsióradíjjal számoltak, hanem annál 40 százalékkal magasabbal. Ez persze jogilag nem ütközik akadályba, csak azt nem értem, ha most kellett ismét egymilliárd forint hitelt felvennie az önkormányzatnak, akkor miért nem próbáljuk meg a nálunk jobb anyagi helyzetben lévő kerületek takarékos gazdálkodását követni? – tette fel a kérdést a baloldali városvezetésnek a képviselő, aki szerint a szakértői vélemény számos érdekes meglátást tartalmaz. Egyebek mellett utal arra is, hogy számos munka elkészülte és megadott mennyisége utólag már nem ellenőrizhető. Dódity Gabriella azt is felhozta, hogy Gajda Péter a 2017. június 22-i testületi ülésen úgy fogalmazott, „a Vamüsz tájékoztatása alapján hála a jó Istennek a felújítás fényképes dokumentációval is rögzítettek”. Ezért nem is érti, miért nem adták át ezeket a szakértőnek, amelyekkel minden jól bizonyítható lett volna.

– A szakértői vélemény azt is tartalmazza, hogy több csempével és járólappal burkolt terület szerepel a műszaki leírásban, mint amennyi el lett végezve, ugyanígy a festendő falfelület is több a leírásban, mint a valóságban. A szakértő el nem végzett munkára is rámutatott, nem tartja valószínűnek, hogy ugyanazt a falfelületet egymás után kétszer, két különböző festékkel is átkenték. Elkészült válaszfalat és plexifalat sem talált a szakértő. Emellett a megjelölt 10 köbméternyi földmunka is aggályokat vet fel, hiszen a kereskedők állítják, nem emlékeznek viacolor bontására. – mondta Dódity Gabriella, aki szerint érthetetlen, hogy ennyi ellentmondás után hogyan találhatja helyénvalónak a beruházást a szakértő, amelyet ráadásul osztatlan közös tulajdonban, a tulajdonostársak bevonása nélkül végzett el az önkormányzat, és amelyért bérleti díjat is szed a kereskedőktől.

A 40 négyzetméteres mellékhelyiséget Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő férjének cégére bízta a szintén MSZP-s képviselőként is dolgozó vagyonkezelő igazgató, Kránitz Krisztián. Az Anildia Kft. az elmúlt években több megbízást kapott már az önkormányzattól.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=