Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.02.20.

Rendeződhet a Sibrik felüljáró melletti kiserdő?

Megkezdődtek az egyeztetések a Sibrik felüljárótól a XVIII. kerület irányába húzódó kiserdő rendbetételéről. Dr. György István kormánymegbízott kérésére már meg is történt az első találkozó a Pilisi Parkerdő Zrt-vel. Az erdő rendbetételére régóta készülnek, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő állatvédők segítségével már tavaly megkezdte a gondoskodást a hajléktalanok kutyáiról és macskáiról. Az ott élő emberek elhelyezésében a Magyar Vöröskereszt segítségét kell majd kérni.

undefined

Siralmas látványt nyújt a Ferihegyi gyorsforgalmi mentén lévő kiserdő: nejlonokkal, takarókkal borított építményekben vagy fa tákolmányokban hajléktalanok élnek, akik ugyan a lehetőségeikhez mérten valamelyest rendben tartják a környezetüket, mégis jelentős a környezetkárosítás. A környéken élők félnek, és nagyon szeretnének már egy rendezett parkot erre a területre.  A helyzet azonban nem egyszerű, mivel a terület nem önkormányzati, hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában van.

undefined

Annak érdekében, hogy a helyzetet megnyugtatóan rendezzék, Dr. György István Kispest és Kőbánya Fideszes választókerületi elnöke megbeszélést kezdeményezett a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, kérve, hogy, legalább takarítsák ki a területet, és beszéljenek az esetleges felújítási lehetőségekről. Az egyeztetés megtörtént, a tulajdonos arról biztosította a kerületet, támogatják, hogy rendezzék a körülményeket és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté változtassák át a területet. Ennek előzetes terveit március közepéig elküldik az önkormányzatnak.

- Régóta foglalkozunk az erdő rendbetételével dr. György István kormánymegbízottal, örülök, hogy végre sor került egy érdemi egyeztetésre az önkormányzatban a Pilisi Parkerdővel. Reméljük, hogy mielőbb sikerül visszaadni a területet a kispestieknek. Szeretnénk, ha a kerületben élők hasznosan tudnák eltölteni ott az idejüket, ehhez mi is megtesszük javaslatainkat, amelyhez a lakók ötleteit is várjuk – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki a [email protected] e-mail címen várja a javaslatokat. 

A kiserdő rendezésének ötlete nem újkeletű. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok 2016-ban egyszer már szerette volna megoldani a helyzetet, Gajda Péter (MSZP) polgármesterrel közös előterjesztésben tettek javaslatot arra, hogyan alakítsák sportparkká a területet. Az akkor kiírt pályázaton azonban csak önkormányzati területtel lehetett indulni, így le kellett tenni erről az elképzelésről. Bár Gajda Péter tavaly októberben a Vöröskereszt munkatársaival kilátogatott az erdőbe és saját szemével láthatta, hogy milyen borzalmas állapotok uralkodnak, érdemben nem lépett semmit a városvezető.

undefined

A helyszíni szemlén részt vett Dódity Gabriella is, aki egy ott élő hölgynek vonatjegyet vett, hogy vidéki rokonaihoz utazhasson új életet kezdeni, és ígértet tett a kutyák és macskák ivartalanítására is. Azóta pedig küzd azért, hogy megoldást találjon a méltatlan állapotok között– egy méternél rövidebb láncon - tartott kutyák, és a cicák sorsának rendezésére is.  

undefined

Közbenjárásával a Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Centrum segítségével először beoltotta a cicákat, majd néhányukat már el is vittek a kiserdőből, hogy gazdit keressenek nekik. Továbbá sikerült azt is elérni, hogy az erdőben élő két kutyáról lemondjon a Vöröskereszt, akik a chip szerint a kutya tulajdonosai. Két kutya már gazdikereső, a további két kutyát is hamarosan elhozzák az erdőből.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=