Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.01.15.

Megkezdték a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház felújítását

Ma kezdődik a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának felújítása. A munkálatok ideje alatt az ellátási területhez tartozó betegeket továbbra is fogadják, de az egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szorulókat a mentők más kórházakba viszik.

undefined

Egy rendkívüli támogatásnak köszönhetően megújulhat az egyebek mellett a kispesti betegeket is fogadó Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház, amelynek munkálatait a mai nappal megkezdik. Az első fázisban az intézmény – ma 18 órától – előreláthatóan február közepéig továbbra is fogadja a kórházi ellátási területhez tartozó betegeket. Ugyanakkor az intézmény közleménye szerint a sürgős differenciáldiagnózist, valamint állapotstabilizálást igénylő, egyértelműen sürgősségi osztályoselhelyezésre szoruló betegeket az Országos Mentőszolgálat a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, a Semmelweis Egyetemre, az Uzsoki utcai Kórházba vagy a Szent Imre Kórházba szállítja.  

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a kormány a múlt év decemberében 125 millió forint támogatást hagyott jóvá a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályának bővítésére. A kórház tájékoztatása szerint amellett, hogy a támogatásból bővítik a sürgősségi betegellátó osztály alapterületét, belső átalakítással növelik a betegellátást szolgáló helyiségek számát, megújítják és komfortosabbá teszik a beteg- és hozzátartozói várót, és klimatizálnak egyes helyiségeket is.

Ezen felül, a tavaly útjára indított Egészséges Budapest Programnak köszönhetően a következő években újabb felújítások és változások várhatóak az intézményben, a munkálatok összköltsége várhatóan 30 milliárd forint lesz. Ennek köszönhetően egy új, a sürgősségi ellátást is magába foglaló műtéti, diagnosztikai és járóbeteg- szakrendelői épület épül, de fejlesztik a kórház eszközparkját és informatikai hátterét is.

Mint ismert, 2010 után – a rendszerváltozás óta – a legnagyobb, több mint 500 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre az Orbán-kormány az egészségügyben, a vidéki nagyvárosokban és településeken. Ennek köszönhetően országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak és a szakorvosi rendelők. Az elmúlt évek vidéki fejlesztései után idén megkezdték a budapesti és pest megyei intézmények felújítását is: az Egészséges Budapest Program  minden idők legnagyobb egészségügyi fejlesztése, amelynek keretén belül 700 milliárd forintot fordítanak budapesti és pest megyei intézmények felújítására, építésére.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=