Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.11.10.

1 milliárdos hitelt vesz fel az önkormányzat

Újabb egymilliárd forint hitelre szorul az önkormányzat, annak ellenére, hogy 2013-ban 1,8 milliárd forint hitelt vállalt át az állam Kispesttől. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatot tesz a legfontosabb munkák elvégzésére Gajda Péter polgármesternek.

undefined

Végre a baloldali többségű városvezetés is belátta: nem halogathatja tovább az óvodák és bölcsődék felújítását, így ebben az évben közel 600 millió forintot költött a munkálatokra. Idén megkezdődött a Hársfa óvoda teljes újraépítése, mást már nem nagyon lehetett kezdeni a teljesen elöregedett épülettel, és még ha csak kisebb munkálatok erejéig is, de mindenhova jutott némi fejlesztési pénz. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok évek óta szorgalmazza a köznevelési intézmények rendbetételét. 

– Évek óta harcolunk a kispesti bölcsődék, óvodák felújításáért, számtalan költségvetés-módosító javaslatunkat eddig mindig lesöpörte a városvezetés. Örülök, hogy a lobbinknak is köszönhetően idén már 600 millió forint jutott az óvodákra és bölcsődékre, szemben az eddigi 100 millió forinttal – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki személyesen győződött meg a problémákról. – A Mézeskalács Óvoda Beszterce utcai épületére már nagyon ráférne a felújítás. A térkő burkolatot a szülők ”adták össze”, de az udvar többi részét is meg kellene újítani, csakúgy, mint a bejárati részt és a járdát. Sajnos a vizesblokkok is meglehetősen régiek, ahogyan az intézmény bejárati része is megviselt. Azon leszek, hogy erre az óvodára is jusson mielőbb forrás – mondta Dódity Gabriella, hozzátéve, a Kelet utcai épületébe is ellátogatott, ahol nyáron a világításkorszerűsítési, festési és burkolatcsere munkálatokat már elvégezték, de a vizesblokkok, a konyha és a tető felújítása még várat magára.

undefined

A Szivárvány Óvoda ablakait be kellett szögelni, annyira rossz állapotban vannak

 

Balesetveszélyes szekrényajtók 

A Szivárvány óvoda épületében is több gond merült fel az elmúlt időben. Az ablakok nagy részét nem lehet nyitni, zárni, be kellett szögelni őket, ezeket még mindig nem cseréltette ki az önkormányzat. A csoportszobákban lévő elöregedett szekrényajtók is balesetveszélyessé váltak, de utóbbiakat Dódity Gabriella képviselő kérésére már kicserélték. – Sok helyen kicsit több odafigyeléssel és rendszeres karbantartással több problémát is orvosolni lehetne – mondta a képviselő, aki tervei szerint valamennyi intézménybe ellátogat, és egy javaslatcsomagot ad át Gajda Péter polgármesternek az intézményvezetők kérései alapján.

 

Laptop ajándékba

undefined

Dr. György István a laptopon kívül korábban már játékokkal is meglepte a Szivárvány Óvoda gyermekeit

De nemcsak az épületek műszaki állapota, hanem az intézmények infrastruktúrája is sok helyen hiányos. Az intézményekben a számítógépek több helyen elavultak, ezen próbált segíteni dr. György István, aki a vezetők kérésére egy laptopot vásárolt ajándékba a Szivárvány Óvodának. Budapest kormánymegbízottja az intézmény 25. születésnapján játékokkal lepte meg a gyerekeket, és akkor tett ígéretet arra, hogy további 150 ezer forintos, tetszőleges felhasználású adománnyal lepi meg az intézményt.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=