Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.10.05.

Új Duna-híd: újratervezés

Továbbra is kérdéses a tervezett budapesti Új Duna-hídhoz – korábbi nevén Galvani-híd – a pesti oldalon csatlakozó úthálózat nyomvonala. Az viszont már biztos, hogy a zöld terület csökkenésével járó korábbi terveket levették a napirendről, és a beruházással megbízott NIF Zrt. fél évet kapott egy új, környezetbarát terv kialakítására. Akárhogy is lesz, a kispesti Fidesz a végsőkig elmegy, hogy a lehető legjobb megoldás szülessen a Határ úton élők számára.

undefined

Régóta várják már a Határ úton élők, hogy kiépüljön egy olyan úthálózat, amely csillapítja a környék forgalmát. A tervezett budapesti Új Dunahíd és a hozzá tartozó úthálózat reményt adott a kispestieknek, hogy végre kevesebb lesz majd az autó a frekventált részeken. Az első tervek azonban nem arattak osztatlan sikert, hiszen a zöld terület csökkenésével járó, pesti oldalon becsatlakozó úthálózat terveit levették a napirendről – erről Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa beszélt egy zártkörű egyeztetésen, miután Kocsis Máté polgármester kezdeményezésére a fejlesztési miniszterrel és a főpolgármesterrel egyetértésben ő maga kért intézkedéseket a NIF Zrt.-től a tervezett nyomvonal felülvizsgálatára vonatkozóan.

Földesi Gyula, a Fidesz kispesti választókerületi elnöke is figyelemmel kíséri a tervek alakulását, mert szeretne mindent megtenni azért, hogy a lehető legjobb megoldás szülessen a Határ úton élők számára.

– Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, mindenkivel egyeztetni kell, a zöldeket, az önkormányzatot és a lakosságot is be kell vonni a folyamatba – mondta lapunknak Földesi Gyula.

 Az Új Duna-híd egyébként Észak-Csepelen keresztül köti majd össze a budai Galvani utcát és a pesti Illatos utat. A tervezés tavasz óta folyt, és az eredeti elképzelések szerint a hídhoz kapcsolódó kétszer kétsávos úthálózat a Határ úttal párhuzamosan, a Kispest és Ferencváros határán elterülő Kiserdőben vezetett volna, de a környéken élők nem szeretnék az 1800 fa kivágása árán kiépülő autóutat.

undefined

A Határ úton óriási a forgalom, az itt élők régóta várják a megoldást

 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=