Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.09.14.

Újabb húsz évre eladósítja Kispestet a baloldal

Az állam már közel két milliárd forint tartozást vállalt át a kerülettől 2013-ban, most azonban ismét egymilliárd forint hitel felvételére készül a baloldali többségű városvezetés. A Fidesz-KDNP frakció szerint az újabb eladósítás helyett felelős gazdálkodásra lenne szükség, és nem támogatták a hitel felvételét.

undefined

Gajda Péter (MSZP) polgármester szerint a hitelre azért van szükség, mert a tervezett fejlesztésekre az önkormányzat saját bevételei nem nyújtanak fedezetet. Azt viszont nem részletezte pontosan és tételesen, mire költenék az egymilliárdos hitelt, csak általánosságokról és egy meglévő tervről beszélt.

– Álláspontunk szerint a részletes ismertetés nem merülhet ki annyiban, hogy közintézményekre költik a pénzt. Részletes tervet szerettünk volna látni, intézményekre és felújítási munkákra lebontva, hogy tudjuk, miről szavazunk. Természetesen örülünk, hogy végre elkezdik az óvodák, bölcsődék felújítását, amelyért évek óta lobbizunk, de pontos ütemtervet és felsorolást szerettünk volna látni, mire fordítaná a városvezetés az újabb egymilliárd forint hitelt – mondta el megkeresésünkre Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

A Fidesz-KDNP frakció emlékeztetett a kerület több mint félmilliárdos pénzmaradványára, ezért sem értik, miért van szükség hitelre. Mint mondták, nem tartják jó gazdálkodásnak, hogy a legtöbb intézmény súlyos hiányosságait és megoldásra váró feladatait a jelentős pénzmaradvány helyett hitelfelvétellel orvosolnák Gajdáék. Saját polgármesteri felelősségét ismét másra hárítva Gajda megjegyezte Dódity Gabriella fejlesztési tanácsnoknak, hogy a hitelfelvételre azért van szükség, mert ő nem lobbizik a kormánynál a fejlesztési pénzekért. A fideszes képviselő válaszában leszögezte, hogy ez nem is szerepel a tanácsnoki feladatai között – hiszen ez városvezetői feladat –, az viszont igen, hogy javaslatokat tehet a polgármesternek a fejlesztési források felhasználására, a fejlesztési feladatokra, de a városvezetés ezeket sorra lesöpri az asztalról. Dódity továbbá felhívta a figyelmet, hogy kérdezzék meg Burány Sándor és Hiller István Kispest MSZP-s országgyűlési képviselőit is, mennyi pénzt hoztak fejlesztési célokra. Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) képviselő megjegyezte, hogy épp fideszes kezdeményezés és lobbi hatására érkezett nemrég 110 millió forintos támogatás a wekerlei kispiac felújítására a Fővárosi Önkormányzattól. Hozzátette: negyedmilliárdos fővárosi forrásból kezdődhetett meg a Kossuth téri piac mögötti terület felújítása is, tehát nem igaz, hogy a Fidesz, vagy akár Dódity Gabriella egy forintot sem hoz Kispestnek. A baloldali többségű városvezetés mégis az eladósítás mellett döntött, megszavazták az egymilliárdos hitelfelvételt.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=