Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.09.14.

Számonkérték Gajdát a szülők

Háborognak a szülők a Berzsenyi utcai vizes játszótér építése kapcsán, mert szerintük az erre fordított összeget az éppen a szomszédságában található Puskás Ferenc Általános Iskola balesetveszélyes udvarának a felújítására kellett volna költenie az önkormányzatnak. Ezt Gajda Péter (MSZP) évekig csak ígérgette a szülőknek, érdemben mégsem lépett semmit.

undefined

Igazán látványos szabadidőparknak ígérkezik az a modern vizes játszótér, amely a Berzsenyi utcában a kispesti gyermekek nagy örömére épül. A szülők egy része viszont nem ennyire boldog, sokkal inkább aggódik a gyermeke testi épségéért, és háborog azon, hogy Gajda Péter (MSZP) évekig csak ígérgette a szomszédos Puskás iskola udvarának felújítását.

„EZ NEM LEHET IGAZ! És az iskola udvara, ami veszélyes?!! 4 éve ígérgetnek! Több levélben megígérték, személyesen is megígérték, köztük Polgármester Úr is! Gyerekek sérültek meg az udvaron, többen is! Kaptunk egy műfüves pályát, az udvar többi részén maradt a töredezett beton! És aki nem focizik? Nem értem, miért veszik semmibe a történteket és az ottani gyerekeket? 180 milliót költenek annak az iskolának a szomszédságában játszótérre, ahol a gyerekeink megsérülnek! Soha senkinek nincs felelőssége az ígéretek betartására?...” – fakadt ki egy anyuka az egyik kerületi lap Facebook posztja alatt, ahol többen is egyetértettek vele.

undefined

Egy szülő Gajdának: „Bezzeg fotózkodni ki lehetett jönni a műfüves pálya átadásánál! Azokkal a gyerekekkel kellett volna képet készíteni, akiknek balesetük volt, azzal a lánnyal, aki elesett, és kitört a foga!”

 

A Puskás iskolában évek óta töredezett és balesetveszélyes a burkolat az udvaron. Néhány évvel ezelőtt egy kislány elesett és kitört a foga, idén tavasszal pedig a fagyökerekben egy ötödikes gyermek esett el, akinek eltörött a karja. Szomorú, hogy bár Gajda Péter polgármester a 2014-es polgármesteri kampányban maga is látta, milyen állapotban van az udvar, de az önkormányzat az ígérgetéseken kívül nem nagyon tett semmit. Pedig jelzés érkezett bőven, mind a szülők, mind az előző tankerületi igazgató is felhívta a polgármester figyelmét, hogy lépni kell, mert balesetveszélyes az udvar. Hiába. Gajda Péter kibekkelte ezt az időszakot ígérgetésekkel, hiszen idén januárban az állam átvette az iskolák működtetését is az önkormányzatoktól, így a probléma megoldása több más súlyos esettel egyetemben a KLIK-re vár.

Természetesen mi is örülünk, hogy fejlődik a kerület, ám a júniusi testületi ülésen több önkormányzati képviselő is megjegyezte, hogy annyira rossz állapotban vannak a köznevelési intézmények, hogy rangsorolni kellett volna az elvégezendő feladatokat.

undefined

Augusztus 20-ra ígérték a vizes játszótér megvalósítását

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=