Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.06.15.

Vége lehet az eső utáni árvizeknek Öreg-Kispesten?

Több éves huzavona után megépülhet az a 200 méteres csatornaszakasz, amelynek hiánya miatt Öreg-Kispesten nagyobb esőzések idején rendszeresen elönti a víz a lakók otthonait.

undefined

A Nádasdy, Karinthy, Garázs és Fecske utcák környékén élők problémája hamarosan megoldódhat, hiszen megnyílt a lehetősége annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat megépítse a hiányzó 200 méteres csatornaszakaszt, amelyet egy jogvita miatt eddig nem tudtak befejezni.

– A  hiányzó, mintegy 200 méter csatorna megvalósítására a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt (BKISZ) részeként kerülhet sor. A megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg előkészítés alatt áll – közölte lapunkkal a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája, akik hozzátették: a 212 m hosszú szakasz megépítésével Kispest kertvárosi részein az intenzív záporok során jelentkező elöntések tekintetében jelentős javulás várható. 

Korábban Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok Földesi Gyulával, a Fidesz kispest-pesterzsébeti választókerületi elnökével és dr. György Istvánnal, Budapest kormánymegbízottjával közösen tárgyalt a hiányzó szakasz megépítését sürgetve Palkó Györggyel, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatójával.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=