Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.05.29.

Gyorsabbak és olcsóbbak lesznek a vizsgálatok az illatos úton

Hematológiai automata segíti az illatos úti ebtelep munkáját, amelynek köszönhetően az eddigi költségek töredékéért végezhetik el helyben a vérvizsgálatokat az ebrendészeti telepen. A készülék Vidra Zoltán és a Pannon Diagnosztika Kft. felajánlása, amelyet a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány képviselője adta át dr. Kozma Tamás vezető állatorvosnak.

undefined

Mostantól olcsóbbak és gyorsabbak lesznek a vérvizsgálatok az illatos úti gyepmesteri telepen. A héten ugyanis üzembe helyezték azt a laborautomatomatát, amelyet a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítványadományozott a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatának.

undefined

A nagylelkű adományt a Pannon Diagnosztika Kft. és ügyvezetője, Vidra Zoltán ajánlotta fel. Dódity Gabriella, az illatos úti telep munkáját segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány kuratóriumának tagjaként évek óta segíti a telepet. Az alapítvány által felajánlott hematológiai automata a legfontosabb laborvizsgálatok házi elvégzésesét teszi alkalmassá, mostantól évente több száz beteg állat kezeléséhez használható a telepen.

- Az állatok diagnosztizálást segítő hematológiai automata segítségével a laborvizsgálatokat helyben, és jóval kisebb költséggel el lehet végezni. Ezeket a vizsgálatokat eddig külső laborokban végezték, legtöbbjüket állatvédő szervezetek támogatásával. Hamarosan biokémiai laborautomatával is gazdagodik a telep, illetve megkezdtük az elöregedett ultrahang vizsgáló berendezés lecserélésére is az adománygyűjtésüket. Szervezetünk az adó 1 százalékának fogadására is alkalmas, így aki szeretné támogatni az illatos úti ebtelepre bekerült állatok gyógyíttatását, ellátását, adójának egy százalékával megteheti– mondta lapunknak Dódity Gabriella. 

undefined

Évente kb. 2.000 állat kerül Budapest egyetlen, illatos úti gyepmesteri telepére, ahol a kutyák és macskák örökbeadása előtt a telep orvosai nagy szakértelemmel és odaadással gyógyítják a rászorulókat. Egy-egy négylábú sokszor hónapokig tartó kezelést kap. Az alapítvány adószáma: 18514120-1-43.

Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítványt 2013 –ban hozták étre, az egyik alapítója dr. György István kormánymegbízott volt.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=