Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.05.29.

Az a kérdés, hogy Magyarország megmaradhat-e magyar országnak

A Nemzeti Konzultáció kérdéseinek lényege a magyar emberek és Európa biztonságát, Magyarország szuverenitását érintik – erről tartott előadást Kispesten a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy ilyen húsbavágó fontosságú kérdésekben egy felelős kormánynak meg kell kérdeznie az emberek véleményét, hiszen meg kell hallani az emberek szavát.

undefined

Közösségbe hívjuk a szabad magyar embereket, azt keressük, hogy melyek azok a kérdések, amelyekben egyet tudunk érteni, ez a Nemzeti Konzultáció lényege – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a kormány „Álljunk ki Magyarországért!” című országjárásának kispesti állomásán a kispesti Fidesz irodában. Hozzátette: közös a hazánk, a nyelvünk, az önazonosságunk, de közös nemzetünk érdeke is, és a magyar nemzet, ha képes volt összetartani, ez az ország mindig virágzott.

undefined

A kormány több alkalommal kezdeményezett konzultációt a polgárokkal, erre pedig azért van szükség, mert Brüsszel olyan fontos, a jövőnket jelentősen meghatározó kérdésekben próbálja ránk kényszeríteni az akaratát, amelyekben a magyaroknak el kell mondaniuk a véleményüket – hangsúlyozta Németh Szilárd. Ezek azok a kérdések, amelyekben mi magyarok szeretnénk a továbbiakban is dönteni, vagy megengedjük, hogy Brüsszel – nemzeti szuverenitásunkat korlátozva – helyettünk döntsön: kivel akarunk együtt élni az országunkban, megvédjük-e a határainkat, szeretnénk-e a multik által meghatározott energiaárakat, megvédjük-e a rezsicsökkentést, a munkahelyteremtést és az adócsökkentésekre épülő gazdaságpolitikát.

undefined

Az alelnök emlékeztetett arra, hogy 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP egy gazdaságilag, erkölcsileg és társadalmilag egyaránt a padlón lévő ország vezetését vette át. Az azóta eltelt hét évben viszont talpra állt Magyarország: a segélyeket felváltotta a munka alapú gazdaság: 2017-re már 700 ezer új munkahely jött létre, folyamatosan növekszik a gazdaság, a fogyasztás, alacsonyan tartjuk az államháztartási hiányt. Mindez úgy valósult meg, hogy a kormány nem növelte az emberekre nehezedő terheket, hanem épp ellenkezőleg: bevezették a családi adókedvezményt, csökkenőpályán a személyi jövedelemadó, több áfa-kulcs, de a kormányzás elején a bankok és a multinacionális vállalatok is kivették a részüket a közterhekből. Ezt is, de a később elindult rezsicsökkentést is komoly brüsszeli bírálatok követték, éppen ez volt az első téma, amelyben két és fél millió magyar ember kiállt a kormány mellett.

undefined

Magyarország nem azért lett az Európai Unió tagja, mert egy új KGST-t, vagy Varsói Szerződést akart – mutatott rá Németh Szilárd, hiszen az EU nem Brüsszelben van, hanem Budapesten, Prágában, Párizsban és mindenhol Európában. Az európai gondolat – az, hogy Európa szabad, független és erős nemzetállamok együttműködésén alapul – komoly veszélyben van, vele együtt Európa népei is. Magyarország történelmi tradíciója, hogy védi Európát, de az Unió vezetése nem akarja meghallani az emberek szavát. Nekünk viszont meg kell vívni a harcot azért, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak – zárta előadását a Fidesz alelnöke.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=