Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.05.25.

Felhúzták a futócipőt a lakótelepiek

Közel hetvenen vették fel futócipőjüket az I. Lakótelep Futás és Egészségnapon. A rendezvényt a Kispesti Társaskör a Nego Kyokushin Karate Egyesülettel közösen szervezte. A futóversenyek mellett az egészség is középpontba került: szűrővizsgálatok, masszázs, Tai Chi és jóga várta a látogatókat.

undefined

Nagy sikere volt az I. Lakótelep Futás és Egészségnapnak, amelyet a Kispesti Társaskör és a Nego Kyokushin Karate Egyesület közösen szervezett a kispesti lakótelepen.

undefined

A versenyzők mellett számos család ellátogatott a Csokonai utcába. A gyerekek ugrálóvárban vezették le az energiájukat, majd kézműves foglalkozáson vehettek részt.

undefined

Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnöke megnyitó beszédében elmondta: fontos, hogy ne csak a kertvárosi részeken, hanem a lakótelepen is legyen közösségformáló sportnap. Wekerlén rendszeresek az efféle rendezvények, ezért a lakótelepen is hagyományt kívánnak teremteni. Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja pedig a rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozta. Ahogy a résztvevők száma mutatta: van igény arra, hogy a lakótelepet is sportrendezvények színesítsék.

undefined

Közel hetvenen futottak öt kategóriában, a legkisebbtől az idősebb korosztályig. A versenyek két távon zajlottak, 2,2 és 4,4 kilométert kellett teljesíteni. A legfiatalabb futó három éves volt, de egy öt hónapos kisgyermek is teljesítette a távot, édesanyja tolta őt a babakocsiban.

undefined

Minden résztvevőt emlékéremmel jutalmaztak meg a szervezők, hiszen nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos. Az öt kategória első befutói 10.000 forintos Hervis vásárlási utalvánnyal és egy tortával lettek gazdagabbak. A kimerítő futás után jólesett a plusz energia a győzteseknek.

undefined

A futóversenyek mellett az egészséges életmódra is felhívták az érdeklődők figyelmét.

undefined

Az egészségügyi szűréseken vércukrot és vérnyomást is mértek, valamint megismerkedhettek az egészséges szörpök és lekvárok kínálatával.

undefined

A rendezvényt Budapest Főváros Önkormányzata támogatta.

 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=