Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.05.09.

Nyereséges, mégis szétesik

Gajda Péter szerint a Kossuth téri piac csak viszi a pénzt, az önkormányzat számai azonban cáfolják a polgármester kijelentését, a dokumentumok alapján ugyanis 158 millió forint nyereséget termelt a piac az elmúlt hat évben az önkormányzatnak. Gajda kijelentésén a kereskedők is felháborodtak, és újabb nyílt levélben szólították fel a polgármestert, tegye rendbe a piacot. A leromlott állapotú vásártéren közben újabb baleset történt; egy hölgy kátyúba lépve bokacsontját törte.

undefined

 

undefinedGajda állításával szemben a piac 158 millió forint bérleti díjbevételt termelt az önkormányzatnak. A kereskedők felszólították Gajdát: tegye végre rendbe a piacot!

Egy hónapon belül a második nyílt levelet tették közzé a piaci kereskedők, amelyben úgy fogalmaznak: megdöbbenéssel hallgatták Gajda Péter (MSZP) polgármestert, miszerint veszteséges a piac. Ám a 2015. évi elszámolásból kiderült, igenis lehet nyereségesen működtetni. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok 2010-ig visszamenőleg kikérte a piac pénzügyi mérlegeit, amelyekből látszik: nemhogy veszteséges, épp ellenkezőleg, az elmúlt hat évben 158 millió forint profitot termelt Kispest központi piaca. A képviselő szerint ez már alapot képezhetett volna arra, hogy megkezdjék a piac felújítását, de nem tették. Dódity Gabriella évek óta szorgalmazza, hogy mielőbb kezdje meg az önkormányzat a piac rendbetételét. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője másfél évvel ezelőtt előterjesztést nyújtott be, de azt nyolc hónapon át napirendre sem vették; most is csak látszatintézkedések zajlanak, érdemi munka egyelőre nem látszódik. Gajda kommunikációs trükkökkel igyekszik elterelni a lényegről a figyelmet.

Amíg a baloldali városvetés az időt húzza, a piacon egyre több a baleset, naponta bukdácsolnak az emberek a feltöredezett aszfalton. Néhány hete egy hölgy kátyúba lépett, és eltört a bokacsontja. Mindemellett a korszerűtlen piacon esőzés esetén a vásárlók nyakába ömlik a víz. – Minősíthetetlen, ahogy a kátyúkat betömték, mert minden évben újra kell javítani. Van, hogy vízzel teli gödörbe öntik az aszfaltot. A 2015-ben a kátyúk javítására költött 730.420 forint pénzkidobás volt, mert a javítás nem tartott tovább egy hónapnál. Úgy tudjuk, a rosszul kijavított gödrökben többen elestek, van, akinek kificamodott a lába, emiatt kártérítést is kellett fizetni – sorolták nyílt levelükben a kereskedők. Azt is hozzátették: a több évtizede a piacon dolgozó kereskedők egyike sem látott még műszaki ellenőrt, aki az elvégzett munkákat átvette, vagy ellenőrizte volna.

A nyílt levélben a kereskedők arra is kitértek, hogy 8,4 millió forint a piaci wc felújítására nonszensz, ebből az összegből Kispesten akkoriban már egy kisebb lakást lehetett venni. Elárulták, hogy az egér és csótányirtás mindössze annyiból állt, hogy kaptak standonként két doboz egérirtót.

undefinedNagy dolog: 8,4 millióból újította fel az MSZP-hez közeli cég

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=