Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.04.05.

Tökéletesítésre szorul a Berzsenyi rendelő

Hamarosan átadják a Berzsenyi utcai felújított gyermekrendelőt, ám van még mit rajta tökéletesíteni. A bejáratot sokan nem a járdán, hanem a poros, esőben saras terület felől közelítik meg. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok azt kérte a városvezetéstől, hogy a rendelő környezetét is újítsák meg, és tegyék lehetővé, hogy a rendelőt szilárd útburkolaton lehessen megközelíteni.

undefined

Ha már nem épült fel a korábban megígért wekerlei gyermekorvosi rendelő, legalább megújul a Berzsenyi utcai; már a végén járnak a munkálatoknak. A kivitelezés nem sikerült tökéletesre, kisebb-nagyobb hibák felfedezhetőek a majdnem kész épületben, amely többek között beázik. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő nemrég a rendelő környezetének rendezésére hívta fel az önkormányzat figyelmét. Esős, csapadékos időben a sártengeren gázolnak végig a páciensek, száraz időben pedig felverik a port, de a kerékpártárolót is csak a poros talajon át lehet megközelíteni.

– A külső környezet kapcsán javaslatot tettem a polgármesternek a jelenleg még beton felületű bejárat leburkolására, illetve azt is kértem, hogy a rendelő környezetét is tegye rendbe, füvesítse be az önkormányzat. Itt külön kértem, hogy az épület oldalában lévő kerékpártárolóktól sehova nem vezető járólapos utat is gondolják át, hiszen sokan a poros területen át közelítik meg a rendelőt. Akár a kerékpártároló áthelyezése is megoldást jelenthet. Összességében azonban örülök, hogy megújul végre a rendelő – mondta Dódity Gabriella, az önkormányzat fejlesztési tanácsnoka.

Mint ismeretes, hosszas huzavona után kezdődött nyáron a Berzsenyi utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői rész felújítása. A munkálatok során a több mint harmincéves épület tetőszigetelésének felújítására, a homlokzati fal hőszigetelésére, valamint a homlokzati nyílászárók cseréjére kerül sor. Emellett a belső tereket is átépítik. Az öt orvosi rendelő és a betegváró is megszépül, sőt, végre a túloldalon, a felnőtt orvosi rendelő bejáratánál lévő, általunk is sokat emlegetett lépcső is megújul. Viszont a korábban többször megígért wekerlei gyermekorvosi rendelő megépítése biztosan lekerült a napirendről.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=