Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.04.05.

Potyázók lepték el Wekerlét

Sokan P+R parkolónak használják Wekerle északi részét, az ott élők pedig nem tudnak ki-és behajtani a kertjükből, vagy leparkolni a házuk előtt. A probléma megoldásának érdekében a Fidesz-KDNP frakció wekerlei képviselői lakossági fórumot hívtak össze, ahol a lehetséges megoldások is szóba kerültek.

undefined

A Wekerletelep Határ úthoz közeli részét ellepték azok az autósok, akik metróval igyekeznek tovább a város felé. Pedig volna lehetőség máshol hagyni az autót, akár az Europark, vagy az Aldi fizetős parkolójában, vagy a Határ úti fizetős P+R parkolóban, de a wekerleiek legnagyobb bosszúságára sokak számára vonzóbb az ingyenes lehetőség. A problémára mielőbb megoldást kell találni, hangoztatja a Fidesz-KDNP frakció, amelynek wekerlei képviselői, Ékes Gábor és Lazányi Ferenc rendkívüli fogadóórát hívtak össze a témában.

undefined

A fórumon felvetődött egy sorompó elhelyezésének lehetősége, lakópihenő övezetté alakítás, a megállni tilos, kivéve engedéllyel táblák kihelyezése, illetve a más településeken jól bevált, szélvédő mögé helyezhető „papírórás” rendszer is. A wekerlei képviselők megígérték, hogy a tapasztalatokat tolmácsolják az ügygazda szakiroda felé.

undefined

A kispesti Fidesz-KDNP frakció (balról) : Lazányi Ferenc, Ékes Gábor, Dódity Gabriella és Szathury Kolos

A találkozón más kérdések is szóba kerültek, többek között a csapadékvíz-elvezetés, illetve a közterületi szemetesek hiánya. Utóbbi kapcsán Szathury Kolos képviselő elmondta, másfél évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy 150 méteren belül mindenhol legyen szemetes és kutyaürülék összeszedő, de a városvezetés nem nyitott erre. Felmerült még a Pannónia és Álmos utca kereszteződésében szabálytalanul parkoló autók, illetve szabálytalanul várakozó gépjárműoktatók problémája is. Ezek kapcsán Dódity Gabriella frakcióvezető a Budapest Közúthoz fordult, hogy akár burkolati felfestéssel orvosolják a problémát. Ékes Gábor képviselő a fogadóóra végén azt kérte a megjelentektől, hogy az érintett területeken élő szomszédaikkal beszélgessenek minél többet a probléma lehetséges megoldásairól, hogy minél szélesebb körben támogatott megoldás születhessen.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=