Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.03.09.

Kátyúk keserítik meg a kispestiek életét

Másfél milliós kárt okoztak a rossz állapotú kispesti utak egy autósnak, akinek a Vak Bottyán utca kátyúiban elszenvedett kára miatt ítéltek meg kártérítést. A járdák és burkolatok karbantartásának hiánya miatt személyi sérülések is történtek már.

undefined

Az embereknek bosszúságot, a kerületnek anyagi veszteséget okoznak a kátyús utak és az elhanyagolt járdák. Baleseteket is okoztak a gondozatlan önkormányzati utak, ezért több kártérítési per is indult a helyhatósággal szemben az elmúlt időszakban – derült ki decemberi és a januári képviselőtestületi ülés közötti önkormányzati jelentésből. Wekerlén és a Kertvárosban is gyakran találkozhatunk feltöredezett útburkolattal, de a legtöbben talán a Vak Bottyán utca hírhedt kátyúi miatt bosszankodnak Kispesten: ugyan az önkormányzat égető esetekben reagál, de a kráterek többségével hosszú hónapokig nem törődik senki.
Egy autósnak másfél milliós kártérítést ítéltek meg, aki a szóban forgó szakaszon hajtott kátyúba. Itt már eddig is számos autó felnije és dísztárcsái bánták a gondozatlanságot. Hiába az időnkénti toldozgatás, a probléma még mindig fenn áll, és állandó defektveszélytől rettegnek a sofőrök. Ugyan a terület magántulajdonban van, de a kerületvezetés kötelessége volna rendbe tenni a balesetveszélyes burkolatot. Ezt azonban már korábban is elmulasztotta Kispest Önkormányzata, helyette emiatt három éve a Fővárosi Önkormányzat javíttatta a szinte már járhatatlan útburkolatot dr. György István akkori főpolgármester-helyettes közbenjárására.
Tavaly ismét több méretes lyuk tátongott az említett útszakaszon, amit Kispest csak késve javított ki, ám mostanra már másik szakaszokon alakultak ki balesetveszélyes kráterek. A tél utolsó hónapjában olvasónknak ismét sikerült
félméteres lyukakat találni a Vak Bottyán utcában.

undefined

A Petúr utcában is elhanyagolt az útburkolat

Szerkesztőségünk az Esze Tamás utca kertvárosi szakászán is belefutott egy hatalmas kráterbe, Wekerlén pedig a Petúr utcában a gyerekház előtt találtunk több méteren keresztül feltöredezett a beton az útszéleken. A kátyúk
nemcsak az autósoknak okoztak gondot az elmúlt időszakban, hiszen két másik kártérítési ügyet is indítottak a leromlott útburkolatok miatt: az egyiket egy hölgy, aki szintén kátyúba lépve szerzett sérülést, a másikat pedig egy, a wekerlei kispiacon eleső ember, akinek kifordult a térde. Több helyütt gondot okoznak a járdák alatt lévő fagyökerek is, sokan bukdácsolnak a felpúposodott aszfalton.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=