Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.03.09.

Dupla áron épülnek a kültéri medencék?

Hamarosan Kispesten is lehetőség lesz strandolni, hiszen kültéri medencével gazdagodik a Kispesti Uszoda. Nagy öröm ez valamennyiünk számára, az azonban már kevésbé, hogy mindez sokkal drágábban valósul meg, mint ahogyan azt korábban tervezték. A Fidesz-KDNP által kezdeményezett beruházás árát 2013-ban 30-35 millió forintra becsülték, de a végösszeg ma – a baloldali többségű önkormányzat idején – már 61 millióra rúg.

undefined

Évtizedek óta nincs strandolási lehetőség a kerületben, ezért 2013-ban Szathury Kolos, a Fidesz-KDNP akkori frakcióvezetőjének javaslatára az önkormányzat képviselő-testülete elhatározta, kültéri medencét épít a Kispesti Uszodában. Erre a célra külön forrást is elkülönítettek a költségvetésben. Továbbá szintén a Fidesz-KDNP frakció javaslatára az uszodában az összes ablakot kicserélték, valamint napkollektorokat helyeztek el az épület tetején, amely akár a külső medencék fűtését is szolgálhatja majd. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) egy munkacsoporti megbeszélésen azt javasolta, hogy az udvarra kültéri fitneszeszközök is kerüljenek.

– Akkor még egy nagy medencét terveztünk, két különböző méretű és mélységű fürdőtérrel. A külső öltözők el is készültek, azonban a 2014-ben megalakult MSZP-DK- Együtt-PM színezetű városvezetés leállíttatta a munkálatokat, arra hivatkozva, hogy nincs rá pénz – árulta el lapunknak Szathury Kolos (Fidesz-KDNP), aki szerint a baloldali vezetés túlzottnak gondolta a kispesti adófizetők komfortérzetét szolgáló beruházás megvalósítását. Négy év szünet után azonban most a városvezetés szerződött a KEREX-Zugló Uszodatechnikai Kft.-vel, akik immár megközelítőleg 61 millió forintért, az eredeti terv kétszereséért készítik el a kültéri medencét. Igaz, két medencét terveznek, de azok összmérete megegyezik a korábban tervezett egy medence méretével.

A kültéri medence idén áprilisban készülhet el, így vélhetően a jó idő beköszöntével nem kell majd olyan messze mennünk, ha a szabadban szeretnénk hűsölni és napozni egyszerre.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=